Olympus OM-D E-M10 III

I motsetning til f.eks. Fujifilm X-T30 har E-M10 III innebygd bildestabilisering.

av Utstyrsguiden #Kamera #Olympus
8.3

I motsetning til f.eks. Fujifilm X-T30 har E-M10 III innebygd bildestabilisering. Det er et pluss, for uansett objektivvalg har du stabilisering. Designet trekker klare linjer til de analoge OM-kameraene fra 1970- og 1980-tallet, og tross den kompakte størrelsen er ergonomien virkelig god. Knapper og innstillingshjul kjører stramt og nøyaktig, og finishen er generelt lekker. Det største problemet er den lille Four Thirds-brikken på bare 15,9 megapiksler. På lave ISO-verdier presterer den godt med fine detaljer, men uten å nå opp til de beste konkurrentene. Fra ISO 6400 tar støyreduksjonen svært hardt i, noe som går sterkt ut over detaljene. Eksponeringen er sikker i de fleste situasjoner. Kontrastbasert
autofokus reagerer raskt og nøyaktig, men er ikke på nivå med de beste i
klassen på motiver i bevegelse. Søkeren med 2 360 000 punkter er herlig lys og klar. For den kreative byr kameraet også på mange flotte effektfiltre.
Kameraet kan filme i 4K.

Konklusjon

Veldesignet og kompakt kamera til en sterk pris. Innebygd bildestabilisering og god søker. Autofokus er ikke optimalt for action. Klassens laveste oppløsning.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
2,0
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
8,6
Maks ISO
25600