Olympus OM-D E-M5 Mark III

Det går unna med det nye speilløse systemkameraet fra Olympus. OM-D E-M5 Mark III tar opptil 30 bilder i sekundet.

av Utstyrsguiden #Kamera #Olympus
8.7

Det går unna med det nye speilløse systemkameraet fra Olympus. OM-D E-M5 Mark III tar opptil 30 bilder i sekundet. Da låses autofokus og lysmålingen på første bilde. Med følgefokus og lysmåling kommer man imidlertid fortsatt opp på ti bilder i sekundet. Kameraet har fått autofokus fra storebror E-M1 Mark II, så det har øyegjenkjenning og rask og nøyaktig fokusering når man bruker settobjektivet, som vi testet med.

OM-D E-M5 Mark III er kompakt, men man får et godt grep på det, ikke minst takket være en liten forhøyning til høyre på baksiden av kameraet som gjør at høyre tommelfinger har godt tak. På plussiden har vi også at kameraet har bildestabilisering, er elegant og laget av gode materialer og er enkelt å stille inn når man har forstått Olympus-logikken. Det sitter for eksempel en vippespak på baksiden som omprogrammerer innstillingshjulene. Det må man nok venne seg til. Skjermen er berøringsfølsom, og funksjonen blir godt utnyttet når kameraet stilles inn.

Olympus har markedets beste kunstfiltre med forskjellige bildeeffekter det er gøy å leke med, og som gir store muligheter ikke minst i svakt lys, hvor man ellers bare hadde endt opp med en rekke kjedelige bilder.

Oppløsningen på 20,2 megapiksler er ikke så høy, og Four Thirds-bildebrikken er mindre enn konkurrentenes APS-C-brikker, noe som typisk betyr mer støy i svakt lys. Den maksimale ISO-verdien er da også bare 25 600, hvor det blir en del støy. På lavere verdier er bildekvaliteten god, og oppløsningen er høy nok til flotte utskrifter i A4 og selv A3 så lenge du ikke beskjærer bildene dine for mye. Står motivet og kameraet helt i ro, har det en god pixel shift-funksjon så du kan ta jpeg-bilder på 49,9 megapiksler.

Ved å gi E-M5 Mark III den gode autofokuseringen fra E-M1 Mark II har Olympus gjort det vanskelig å argumentere for den dyrere storebroren, da spesifikasjonene nå i bunn og grunn er like.

Konklusjon

Et gøyalt og inspirerende kamera med forbedret autofokus. Den berøringsfølsomme skjermen er godt integrert i betjeningen. Oppløsningen er beskjeden, og prisen må ned med 3000 til 4000 kroner for å være konkurransedyktig.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
20,2
Brennviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skjerm
3,0"
Bilder/sekund
30
Maks ISO
25600