Olympus PEN E-PL10

PEN-serien er et av de minste speilløse systemkameraene på markedet, men med et fyldig grep og holdepunkt for tommelfingeren ligger E-PL10 godt i hånden.

av Utstyrsguiden #Kamera #Olympus
8.2

PEN-serien er et av de minste speilløse systemkameraene på markedet, men med sitt fyldige grep og holdepunkt for tommelfingeren ligger E-PL10 godt i hånden. Innstillingshjulene vris på en myk og kontant måte som andre merker kan lære av. Det har ingen søker, så man er tvunget til å bruke skjermen, og her hadde vi problemer med å se motiv og eksponering i solskinn. Den fleksible skjermen er berøringsfølsom, så vi kunne lett plassere fokuspunktet med fingeren, men menyen kan bare i begrenset omfang betjenes via skjermen, og det er skuffende. Et trykk på OK-knappen gir imidlertid rask tilgang til de viktigste innstillingene, som ISO- og fokusvalg.
Kameraets autofokus har 121 fokuspunkter, noe som er lite for klassen, men den reagerer raskt og sikkert. Man får ansikts- og øyegjenkjenning, men ikke på nivå med f.eks. Sony og Canon. I lydløs modus klarer kameraet 14,1 bilder i sekundet, og det synker til 8,6 med den mekaniske lukkeren. Det er likevel fortsatt en utmerket hastighet.
Den lille Four Thirds-brikken leverer fine detaljer ved på ISO-verdi, men uten å imponere. Støyen blir tydelig allerede over ISO 6400. Vi måtte dessuten ofte hjelpe eksponeringen på plass, bildene ikke ble for mørke.
E-PL10 har hele 31 ART-filtre samt bildestiler som kan tilpasses før bildene deles på f.eks. Instagram. Kameraet retter seg da også mer mot den stilbevisste som vil ha et lite speilløst systemkamera med en grei kvalitet for sosiale medier, enn mot fotoentusiasten. Man kan få bedre bildekvalitet, mer avansert autofokus samt en søker i en litt større pakke til prisen.

Konklusjon

Kameraet retter seg mer mot den stilbevisste som vil ha et lite speilløst systemkamera med en grei kvalitet for sosiale medier, enn mot fotoentusiasten

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
14,1
Maks ISO
25.600