Olympus PEN E-PL7

E-PL7 er et stilfullt systemkamera som er konstruert i robust metall, og som har innebygd wi-fi, slik at du kan styre kameraet fra mobilen. Autofokusen skuffer imidlertid.

#Kamera #Olympus
8.1

Med sin PEN-serie tok Olympus tak i retrostilen. I denne serien avløses E-PL5 nå av E-PL7. Først og fremst viser lcd-skjermen nå bildene i 3:2-formatet og ikke som tidligere i 16:9, som ikke passer til fotoformatet. E-PL7 har også fått en mer firkantet design, noe som har forbedret ergonomien. Men vi hadde heller ønsket flere snarveisknapper, da det er irriterende at man må inn i menyene for å innstille grunnleggende ting som ISO og hvitbalanse. Et nytt innstillingshjul øverst på kameraet sikrer god kontroll av funksjoner som lukkertid og blender. I forhold til konkurrentene bråker lukkeren ganske mye når man tar et bilde, og vi var ganske skuffet over kameraets autofokus, som sliter hvis det er litt bevegelse og heller ikke alltid stiller skarpt der man ønsker. Kameraet har 81 individuelle fokuspunkter, og best er det å benytte Touch-fokus, hvor man velger fokuspunkt med fingeren på lcd-skjermen.

God trådløs kontroll

Kameraet har innebygd wi-fi, og med den glimrende Olympus Image-appen kan man fjernstyre kameraet. Olympus E-PL7 leverer en bildekvalitet hvor fargene er varme, mens det ses en tanke overeksponering under vanskelige lysforhold. Detaljgraden er godkjent, mens en kraftig støyreduksjon betyr at det ikke ses mange korn før ISO 3200. De flotteste detaljene får man hvis man holder seg under ISO 800. Prisen er inklusive det medfølgende kitobjektivet 14-42mm F3.5-5.6, som tegner fint skarpt i bildesentrum, mens uskarpheten melder seg i hjørnene. Skjermen på 3,0 tommer har en oppløsning på 1 037 000 piksler, og den er både berøringsfølsom og fleksibel – men også litt utydelig i solskinn. Olympus produserer nå 18 Micro Four Thirds-objektiver, men monterer man på en adapter, har man også tilgang til alle Four Thirds-objektivene, noe som i alt vil si 60 objektiver. Kameraet har ikke innebygd blits, men det følger med en liten ekstern blits.

Konklusjon

Olympus E-PL7 er et enkelt kamera å betjene, og byr på mange manuelle muligheter. Bildekvaliteten er ganske god med flotte farger, en godkjent detaljgjengivelse og minimal bildestøy opp til ISO 3200. Kitobjektivet har litt problemer med å tegne skarpt i bildehjørnene, og auto­fokusen er litt usikker, så enkelte bilder blir dessverre uskarpe.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
16,1
Brennviddeforl./optisk zoom
2
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
8,0
Maks ISO
25600