Olympus SP-820UZ

Forventningene våre kunne bare ligge ganske lavt. Men Olympus SP-820UZ starter opp på bare 1,1 sekund, og den faste skjermen er svært god.

#Kamera #Olympus
7.8

Olympus stilte med testens største overraskelse. Det lille, billige kameraet er utført i en enkel design og billig plast. Det har ingen søker, nærmest ingen knapper, og det henter strømmen fra fire vanlige AA batterier. Forventningene våre kunne bare ligge ganske lavt. Men kameraet starter opp på bare 1,1 sekund, og den faste skjermen er svært god. Olympus har dessverre bare automatisk fiksfaks som f.eks. et program for gode hudtoner, fremfor blender- og lukkertidsprogrammer, og vi savnet også en søker, da det er mer enn vanskelig å ta skarpe bilder på 800 mm med et kamera man holder frem foran seg. Vi vente oss likevel raskt til å fyre løs og ta masse bilder, for så å kaste ut alle de uskarpe. De utvalgte få er faktisk overraskende gode med fornuftig skarphet og begrensede bildefeil. Autofokusen er sløv som en tenåring, og man kan høre at bildestabiliseringen arbeider på høytrykk under fotografering. Objektivet går helt ut på 22 mm vidvinkel, og det er noe av det beste man kan få på et kompaktkamera, og her er skarpheten fin. Det er likevel putefortegning og tendens til kromatisk aberrasjon. Skarpheten synker en del jo mer man zoomer inn. Detaljgjengivelsen er akseptabel til de fleste formål, men tett innpå går mye tapt i den kraftige støyreduksjonen.

Konklusjon

SP-820UZ viste seg å være bedre enn ventet, men det krever mange forsøk å få det optimale ut av kameraet, og det kan ikke en lav pris oppveie.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
13,8
Brennviddeforl./optisk zoom
40x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
1,5
Maks ISO
6400