Olympus Stylus SH-1

Dette reisekameraet byr på flott design og et stort zoområde. Vi er svært imponerte over bildestabiliseringen, som jobber for å motvirke bevegelser på hele fem akser, men støyreduksjonen er dårlig.

#Kamera #Olympus
8.5

Den stilfulle retrodesignen fra Pen-serien er videreført i det nye reisekameraet Stylus SH-1.
Det er svært kompakt og har hele 24x optisk zoom, noe som tilsvarer brennviddeområdet 25-600 mm. Det er ganske imponerende i et så lite kamera. Den kraftige telen stiller store krav til kameraets bildestabilisering, og det er et av kameraets sterkeste sider, da den motvirker bevegelser på hele fem akser samtidig. Denne spesielle teknologien er arvet fra storebroren, OM-D E-M5, og en ser den positive effekten umiddelbart, da det er veldig få bilder som blir uskarpe når en bruker de store brennviddene.
De få bildene som likevel blir uskarpe, skyldes kameraets autofokus, som har problemer med å stille skarpt mellom 500 og 600 mm når objekter beveger seg.
Kameraet tar hele 11,5 bilder per sekund i full oppløsning, men også her har autofokusen litt problemer med å holde følge.

Kraftig støyreduksjon

Stylus SH-1 har innebygd wi-fi, og med Olympus Image app kan du fjernstyre kameraet fra en smarttelefon via et søkerbilde.
Kameraets bildesensor måler bare 6,2 x 4,5 mm, og kombinert med oppløsningen på 16,0 megapiksler blir bildestøyen en trussel, da hver piksel er liten. Olympus prøver å dempe korn ved å la støyreduksjonen ta kraftig grep fra ISO 800, noe som går hardt ut over detaljene. Opp til og med ISO 400 gir SH-1 fine bilder, hvor fargene er mettede og varme, og kontrasten er god. Vi vil anbefale at du holder deg under ISO 800 og i stedet bruker den største blenderen F3.0, hvor skarpheten er fin, og det ikke ses vignettering eller kromatisk aberrasjon. Kameraet tar opp video i Full HD med 60 bilder i sekundet, og lyden er i stereo. Skjermen er god, og det er innebygd elektronisk vater. Blant de 16 motivprogrammene finner en et glimrende HDR-program til de mer kontrastfylte motivene.

Konklusjon

SH-1 er et stilfullt og godt reisekamera. Det har en flott bildestabilisering, noe som sikrer skarpe bilder på tele. Motivene bør likevel ikke bevege seg så alt for raskt, da autofokusen får litt problemer. Du bør holde deg på ISO 400 på det høyeste. Gjør du det får du en fin bildekvalitet med flotte farger, wi-fi samt en rekke gode motivprogrammer.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
16,0
Brennviddeforl./optisk zoom
24x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
11,5
Maks ISO
6400