Olympus Stylus Tough TG-3

Dette robuste kameraet tåler mer en konkurrentene. Kameraet har både wi-fi, gps og en spennende mikroskopfunksjon, men bildekvaliteten har dessverre sine begrensninger.

#Kamera #Olympus
7.9

De vanntette, støt- og frostsikrede kameraene fyller et behov som mobiltelefonene fortsatt ikke kan. Olympus har vært i front blant de robuste modellene i årevis, og med deres nye, ultrarobuste Tough Stylus TG-3 markerer de seg sterkt i forhold til konkurrentene.
Det ergonomiske kameraet kan nemlig tåle vann på 15 meters dybde, samtidig som det klarer ti kuldegrader, samt slag, støt og støv. TG-3 kan faktisk holde et trykk på 100 kilo, og kameraet har innebygd wi-fi, hvor du med Olympus Image Share app kan fjernstyre kameraet fra en smarttelefon eller overføre bilder direkte til internett.
Den innebygde gps-en fungerer også veldig bra, og vi er veldig fornøyd med det innebygde kompasset, som også er elektronisk og viser hvilken retning bildet er tatt i.

Overraskende utfordringer

TG-3 har en spennende mikroskopfunksjon, så du kan komme helt ned til ti mm fra motivet. Det er makro i særklasse. Kameraet kan også fotografere fem bilder i sekundet, og autofokusen støtter godt opp. Det ser verre ut med eksponeringen, som er svært usikker.
Mange bilder blir undereksponert mellom en og halvannen blender. Heldigvis kan du allerede under fotograferingen, på skjermen se at bildet vil bli for mørkt, slik at du kan justere alt på plass med eksponeringskompensasjonen.

Til og med ISO 200 er bildekvaliteten god med klare farger og en godkjent skarphet.
Men allerede fra ISO 400 tar støyreduksjonen tak, og fra ISO 1600 ser det ut som om du har smurt fett på objektivet.
Ergonomisk sett ligger kameraet veldig godt i hendene, og alle knappene sitter der de skal. De 4x optisk zoom dekker området 25-100 mm, og fortegningen er ikke veldig voldsom.
Det er et pluss at kameraets største blenderåpning er F2.0 på vidvinkel, så du i mange tilfeller kan holde deg under ISO 400.

Konklusjon

Tough Stylus TG-3 tåler stort sett alle slags situasjoner, og ergonomien er glimrende, selv under vann. Derfor er det litt dårlig at kameraet ofte undereksponerer, og at du ikke bør bruke ISO 400 eller høyere. Hvis en alltid fotograferer i godt lys, slik at du kan holde deg på ISO 200, og øker eksponeringenskompensasjonen, er kameraet absolutt verdt å vurdere.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
4x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
5,0
Maks ISO
6400