Olympus Stylus XZ-2

Rundt objektivet sitter det en kraftig ring, og ved å vippe en knapp nederst på fronten skifter ringen mellom å være fokus- og blenderring.

#Kamera #Olympus
8.3

Når man fokuserer normalt, viser skjermen bare et utsnitt av bildesentrum, så man kan fokusere helt nøyaktig. Det virker fint. Kameraet er også utstyrt med en fleksibel skjerm. Olympus XZ-2 har ingen søker, men en elektronisk VF2- eller VF3-søker kan fås som tilbehør for 1695 kroner, noe som bringer den samlede prisen opp på et nivå over f.eks. Canon PowerShot G16. Ergonomien er ikke helt god, fordi kameraet er tynnest på høyre side, hvor man griper rundt det. Betjening, inklusive menysystemet, er bygd opp på samme måte som i PEN-systemkameraene og det er godt å jobbe med. Bildekvaliteten er riktig god med fin fargegjengivelse. Skarphet og detaljgjengivelse ligger pent i feltet, mens skyggene blir litt for dype. Dessuten er det mye tønnefortegning på spesielt de korteste brennviddene. Kameraets kontrasttilpasning henger med andre ord litt etter de beste. Målingene av bildestøy imponerer ikke. I praksis vil man imidlertid oppleve bildekvaliteten som god, ikke minst sett sammen med den lave prisen og lek-re finishen. Dessuten har XZ-2 naturligvis Olympus’ glimrende Art-filtre, som kan få spennende bilder ut av selv triste motiver.

Konklusjon

XZ-2 er lekkert og tar gode bilder, og er i det store og hele velfungerende. Den attraktive prisen gjør dessuten kameraet til et fornuftig kjøp.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
11,8
Brennviddeforl./optisk zoom
4x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
5
Maks ISO
12800