Olympus Tough TG-2 iHS

Den tidligere testvinneren får nå kamp til mål av de beste konkurrentene. Kameraet er likevel veldig bra, med en fin detaljgjengivelse.

#Kamera #Olympus
8.5

Kameraet har et fantastisk zoomobjektiv. Det går helt ut på 25 mm, noe som under vannet tilsvarer 35 mm, og det er bedre enn de fleste konkurrenter. En bruker stort sett bare vidvinkelinnstillingen under vann, og her har objektivet blender F2.0. Det betyr igjen at kameraet kan holde seg på et ISO-trinn eller mer under konkurrentene og dermed få renere bilder. Dette blir bare bedre av at TG-2, sammen med Panasonic FT-5, har klassens laveste bildestøy opp til ISO 400. På høyere verdier er det støy. Olympus scorer pent på bildekvalitet på grunn av de skarpe og finkornede bildene, men toppkarakteren uteblir, da fargene ikke er helt på topp. Vi fikk et markant magenta-stikk under vannet på autoinnstilling. Det er likevel hele fire motivprogrammer alene til undervannsfotografering, men de løste ikke problemet. Over vann er fargene fine. Detaljgjengivelsen er god for et kamera i denne klassen. Du har et godt grep på kameraet, og Olympus-brukere vil straks føle seg hjemme i menyen. Knappene er likevel litt små og går tregt. Den svarte kransen rundt optikken kan tas av. Den dekker over tilbehørsholderen til filtre og fiskeøye. Som tilbehør fås et undervannshus, som kan klare 45 meter. Vi gleder oss allerede til å teste etterfølgeren TG-3, som ennå ikke var klar til test.

Konklusjon

Den tidligere testvinneren får nå kamp til mål av de beste konkurrentene. Kameraet er likevel veldig bra, med en fin detaljgjengivelse.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
11,8
Brennviddeforl./optisk zoom
4x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
5,0
Maks ISO
6400