Olympus Tough TG-2

TG-2 har hele fire motivautomatikker til undervannsfotografering alt ettersom du snorkler, dykker, skal fotografere makro eller fange raske motiver.

av Utstyrsguiden #Kamera #Olympus
8.7

Olympus er litt dyrere, men det er til gjengjeld også i en klasse over de andre i testen. Objektivet har en vidvinkel på 25 mm, og med F2.0 er det nesten fire ganger så lyssterkt som testens øvrige. Det betyr i praksis at TG-2 kan kjøre med kortere lukkertider eller lavere ISO ved det samme lyset, og det gir synlig bedre bildekvalitet. Kameraet har som testens eneste blenderprioritert program, så man kan utnytte den store blenderen optimalt. Objektivet kan dessuten monteres med to forsatslinser, en telekonverter på 1,7x og en fiskeøyekonverter. Olympus har også gjort et klokt valg ved å holde fast på en beskjeden oppløsning for så til gjengjeld å kunne levere en lav bildestøy. TG-2 har hele fire motivautomatikker til undervannsfotografering alt ettersom du snorkler, dykker, skal fotografere makro eller fange raske motiver. Både over og under vann er bildekvaliteten virkelig fin. Spesielt fargene imponerer. Videokvaliteten er også overbevisende. Eneste større svakhet er en beskjeden detaljgjengivelse, som man likevel først legger merke til på store utskrifter. OLED-skjermen er av meget god kvalitet, og pakningene inn til batteri og kontakter er overbevisende kraftige. Et annet kritikkpunkt er at betjeningsknappene dessverre er forholdsvis små, og de er stramme å aktivere.

Conclusion

Ved å kombinere et glimrende, lyssterkt objektiv med en relativt lav oppløsning og derav minimal fargestøy, treffer Olympus blink tross høy pris.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
11,8
Brennviddeforl./optisk zoom
4x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
5
Maks ISO
6400