Panasonic Lumix DC-FT7

Panasonic drar opp til storm med et nytt og vanntett kompaktkamera som overgår alle andre på en rekke spesifikasjoner. Men i praksis er ikke bølgene like kraftige.

av Utstyrsguiden #Kamera #Panasonic
8.6

Panasonic Lumix DC-FT7 har en oppløsning på 20,2 megapiksler, og de fleste konkurrentene ligger på rundt 12–16
megapiksler. Kameraet er trykktett ned til 31 meter. Dette er mer enn nok, for uansett er det ikke nok lys for kompaktkameraer der nede. Vi måtte sjekke én gang til da vi så at korteste lukkertid er 1/1300 sekund. Det er absolutt ikke imponerende for actionfotografering, men kameraet kan knipse på 1/16 000 sekund med den elektroniske lukkeren sin – som imidlertid må aktiveres i menyen. Sist, men ikke minst, er FT7 det eneste kameraet med elektronisk søker i klassen. Den kan man ikke bruke til så mye under vann, men til for eksempel ski- og båtsport er den et digert pluss. Av andre positive detaljer finner vi god batterikapasitet og at frontlinsen har et belegg som gjør at vanndråper glir av glasset og ikke gir uskarpe bilder. Vi likte også hastigheten på opptil 10 bilder i sekundet. De raske seriene øker sjansen for å få skarpe bilder. Det samme gjør Panasonics 4K Foto-funksjon, hvor du filmer et klipp i 4K og deretter kan hente ut et stillbilde på åtte megapiksler.
Zoomen på 28–128 mm er god på vidvinkelinnstillingen og gjennomsnittlig på 128 mm, hvor kontrastbasert autofokus sliter med en største blender på bare F5.9. Til gjengjeld blir det ingen fortegning eller vignettering. Vi hadde håpt på flere detaljer fra de 20,2 megapikslene, men bildekvaliteten er på nivå med konkurrentene med liten 1/2,3 tommer-brikke. Både skjermen og søkeren er god. Kameraet bytter ikke automatisk til søkeren når man setter øyet mot det. Det må gjøres med en knapp. DC-FT7 kan ikke knipse i raw, men filmer i 4K.

Konklusjon

Det beste med FT7 er den elektroniske søkeren. Den får du glede av hvis du ikke bare trenger et undervannskamera, men også et actionkamera på land.

Vi skulle gjerne ha sett en mer vidvinklet og skarpere zoom, og vi ønsker oss mer fra de 20,2 megapikslene. I tillegg savner vi å kunne fotografere i råformat.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
20,2
Brennviddeforl./optisk zoom
4,6x
LCD-skjerm
3”
Bilder/sekund
10
Maks ISO
6400