Panasonic Lumix DC-G90

G90 er et lett og behagelig kamera å jobbe med. Det ligger godt mellom hendene, og bortsett fra Quick-menyen, som ligger gjemt bak en liten knapp nederst på kameraet, går innstillingen lett.

av Utstyrsguiden #Kamera #Panasonic
8.3

G90 er et lett og behagelig kamera å jobbe med. Det ligger godt mellom hendene, og bortsett fra Quick-menyen, som ligger gjemt bak en liten knapp nederst på kameraet, går innstillingen lett. Søkeren og den gode skjermen på 3,0 tommer gjør det jobben inspirerende, og Panasonic har et imponerende utvalg av gode objektiver for ethvert behov. Den lille Four Thirds-brikken har brennviddeforlengelse på 2,0x, så settobjektivet på 12–60 mm tilsvarer nyttige 24–120 mm med litt mer medfødt dybdeskarphet enn kameraer med større brikke. Med zoomen koster G90 13 588 kroner.

Det er lett å stille inn den gode autofokusen. Med settobjektivet er den på nivå med andre kameraer i klassen. Bildestabiliseringen tar godt tak, og bildekvaliteten er god under normale forhold med gode detaljer og skarphet og veldig fin støyreduksjon på høye ISO-verdier. Det er altså et godt og inspirerende kamera, men man kan få litt bedre skarphet og detaljer billigere med et kamera med APS-C-brikke og høyere oppløsning, for eksempel Fujifilm X-T30 eller Sony A6400. Dessuten leverer de minst like god 4K-video.

Panasonic har flere gode funksjoner. Med 4K-foto kan man ta opp en videosnutt. I avspillingen kan man så markere den beste brøkdelen av et sekund og lagre den som jpeg. Men f.eks. kan konkurrenten X-T30 ta 30 bilder i sekundet, og det gir samme mulighet – bare i bedre oppløsning.

G90 kan også lage autostacking hvor opptil 999 bilder med forskjellige fokuspunkter samles til ett bilde med total skarphetsdybde. Det krever imidlertid at G90 står på stativ.

Konklusjon

Tiltalende og inspirerende å jobbe med. Flott bildekvalitet sett opp mot brikke og oppløsning. Stilige muligheter med
funksjonen 4K-foto. 

Vil man i praksis få utnyttet de kreative funksjonene for bedre bilder? Konkurrentene er gode på pris og kvalitet.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
20,2
Brennviddeforl./optisk zoom
2
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
9
Maks ISO
25600