Panasonic Lumix DC-GX880

Panasonic sender ut nye ­kameraer med rekordhøy frekvens, og med DC-GX880 er ­tallet oppe på sju modeller bare i år.

av Utstyrsguiden #Kamera #Panasonic
8.4

Panasonic sender ut nye ­kameraer med rekordhøy frekvens, og med DC-GX880 er ­tallet oppe på sju modeller bare i år. ­Dessverre er det ikke mange ­nyheter å spore. ­Kameraet er stort sett identisk med forgjengeren DC-GX800, som fås for bare 3389 kroner inkludert samme objektiv. Med mindre du setter spesielt pris på f.eks. funksjoner til ­selvportretter på kvelden og et bedre grep, kan du trygt nøye deg med den gamle modellen.
GX880 markedsføres mot motebloggere, men flere egenskaper gjør det også attraktivt for entusiaster som trenger et lite kamera. Autofokus går raskt og sikkert, og vi tok blant annet serier av en lynrask ­rutsjebane i en fornøyelsespark, hvor stort sett alle bilder ble ­knivskarpe. Også ansiktsgjenkjenning og øyeregistrering fungerer godt. Dessuten er eksponeringen god, og vi fikk sjelden bruk for eksponeringskompensasjon. Opp til ISO 12 800 klarer kameraet seg godt. Men ikke noe av dette skiller DC-GX880 fra forgjengeren. ­Bildekvaliteten fra Four Thirds-­brikken er generelt flott med fine ­farger og gode detaljer, selv om det finnes modeller med større bildebrikke, bedre detaljer og ­elektronisk ­søker til prisen, f.eks. Fujifilm X-T100.
GX880 er det minste systemkameraet på markedet. Det ligner på et kompaktkamera og får lett plass i en jakke-
lomme. Til gjengjeld må du klare deg uten ­elektronisk søker. Den fleksible, berøringsfølsomme skjermen kan vippes loddrett opp, hvor kameraet automatisk bytter til selfieinnstilling med automatisk nedtelling når utløser­knappen trykkes ned. ­Skjermen ­gjør kameraet til et godt valg for video-­entusiaster som vil ha bedre 4K-film enn det en smarttelefon kan tilby. På mange ­har Panasonic produsert et sjarmerende og ­flott ­kamera, og størrelsen gjør at du stort sett alltid kan ha det med deg. Likevel står vi igjen med en litt emmen smak i munnen, for prisen ­matcher ikke konkurrentene.

Konklusjon

Sikker autofokus fanger selv rask action. Flott bildekvalitet med gode og klare farger. Lett og kompakt med enkel betjening. Kameraet har ingen ­optisk søker. Dyrt i sin klasse.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
15,8
Brennviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
10
Maks ISO
25600