Panasonic Lumix DC-LX100 II

Etter fire år er avløseren for LX100 klar, så Panasonic har hatt god tid på å øke sjarmfaktoren. Dessverre er forsøket halvhjertet, men det er også noen lyspunkter.

#Kamera #Panasonic
8.1

Panasonic Lumix DC-LX100 II er, som forgjengeren sin, et kompaktkamera med et lyssterkt Leica-objektiv som tilsvarer 24–75 mm. Bildebrikken er fortsatt en stor Micro Four Thirds-brikke, men oppløsningen er økt fra 12,7 til 16,8 megapiksler, og dessuten er skjermen blitt berøringsfølsom. Et solid fremskritt.
På den kan du stille inn kameraet, bla i
bildene eller bruke skjermen som en
berøringspute for å fokusere med
fingeren med søkeren mot øyet.
Dessverre er ikke skjermen fleksibel.
Den integrerte søkeren er til veldig god hjelp i skarp sol, hvor det kan være vanskelig å tyde skjermen. LX100 II har fått flere funksjonsknapper som du kan brukertilpasse, noe vi liker godt.
Betjeningen med et innstillingshjul for lukkertid og valg av blender på objektivet er som på forgjengeren og minner om Fujifilms X-kameraer. Finishen og ergonomien er tilsvarende flott. Det er mange gode og avanserte fokusinnstillinger, men skal du velge ett punkt, må du gjøre det på skjermen, og siden kameraet er lite er det vanskelig med øyet foran søkeren. Her savner vi virkelig en styrespak.
Bildekvaliteten er akseptabel, men kameraet har en tendens til å undereksponere, så man må jobbe med eksponeringskompensasjonen. Dessuten skuffer detaljgjengivelsen og skarpheten. Selv på de midterste blendertrinnene, som burde ha vært skarpe, er vi ikke imponert – særlig ikke sett opp mot den høye prisen. Man får litt flere detaljer og bedre skarphet ved å aktivere funksjonen Diffraksjonskorrigering, så vi anbefaler å slå den på. Opp til ISO 6400 er støyen godt under kontroll. Maksimale ISO 25 600 bør du bare bruke i nødstilfeller.

Konklusjon

Kameraet har nydelig finish, god betjening og kan nå lades direkte med usb-kontakt. Den berøringsfølsomme skjermen er en god oppgradering.

Skarpheten og detaljnivået skuffer på både jpeg- og raw-bilder. Skjermen er ikke fleksibel, og vi hadde ønsket oss en styrespak på kameraet.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
16,8
Brennviddeforl./optisk zoom
3,1x
LCD-skjerm
3”
Bilder/sekund
11
Maks ISO
25600