Panasonic Lumix DC-TZ95

TZ-95 er et avansert lite superzoomkamera med 30x zoom som dekker 24–720 mm.

av Utstyrsguiden #Kamera #Panasonic
8.7

TZ-95 er et avansert lite superzoomkamera med 30x zoom som dekker 24–720 mm. Kameraet minner veldig om direkte­konkurrenten Sony CyberShot DSC-HX99, og også bildekvaliteten er ganske lik. På maksimal vidvinkel er skarpheten best på blender F3.3 til F4.0, mens detaljene blir ulne ved F6.4. Skarpheten blir bedre på brennvidder over 45 mm, og på full tele blir det ganske så fine detaljer ved F6.4. Den lille bildebrikken, som er 30 ganger mindre enn ­brikken i et fullformatkamera, gir imidlertid noen begrensninger, og det blir spesielt synlig på detaljgjengivelsen – men det er både til å forvente og vanlig i denne klassen.
Den optiske bildestabiliseringen tar fint tak og er til god hjelp, særlig på full tele. Støy blir sjenerende fra ISO 1600. Menyen er oversiktlig, og mange av knappene er programmerbare. Dette gjelder også kontrollringen rundt objektivet, som vi satte til å styre eksponeringskompensasjon. På tross av raskt autofokus blir DC-TZ95 slått av Sonys utgave med en hårsbredd, for den er en anelse billigere og har veldig god øyeregistrering.

Konklusjon

På tross av raskt autofokus blir DC-TZ95 slått av Sonys utgave med en hårsbredd, for den er en anelse billigere og har veldig god øyeregistrering.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
20,2
Brennviddeforl./optisk zoom
30x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
6400