Panasonic LUMIX DMC-FT4

Gps-en er testens beste og slår til og med Nikons. Den kan holde forbindelsen til satellitter også når kameraet er slått av, og man velger selv, hvilke opplysninger man vil ha vist, som f.eks. lokale bynavn eller koordinater.

#Kamera #Panasonic
8.6

FT4 har et litt for lite håndgrep, og kameraet er glatt, så det er vrient å få et godt grep om kameraet, spesielt i vann. Pakningen inn til batteriet, kontakter og kort er tynn og spinkel, men bør kunne holde hvis man passer på den. Vi opplevde ingen problemer. Menyen er logisk bygget opp, men det dukker opp litt for mye uinteressant informasjon, som f.eks. en insisterende advarsel om hvordan man bruker kameraet fornuftig under vann. Gps-en er testens beste og slår til og med Nikons. Den kan holde forbindelsen til satellitter også når kameraet er slått av, og man velger selv, hvilke opplysninger man vil ha vist, som f.eks. lokale bynavn eller koordinater. Leica Vario-Elmar objektivet er skarpt i midten, mens hjørnene er under middels. Fortegning og vignettering er til gjengjeld godt under kontroll, og bildestøyen er testens laveste. ISO går bare opp til verdien 1600. Med en funksjon kalt High Sensitivity Mode kan den maksimale ISO-verdien økes til 6400, men da faller oppløsningen til 3,1 megapiksler, og samtidig tar en innebygd støyreduksjon så hardt tak at detaljer blir visket ut. Fargegjengivelsen er pen under alle lysforhold, også under vann og ikke minst i gråvær. Videoopptakene står rene og klare med gode farger, og lyden er god. FT4 fås i svart, sølv, blå eller skrikende oransje.

Konklusjon

FT4 er et glimrende kamera med en meget fin gps-funksjon, og bildekvaliteten ligger i det øvre sjiktet, men det krever mye lys.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
4,6x
LCD-skjerm
2,7
Bilder/sekund
3,7
Maks ISO
1600