Panasonic LUMIX DMC-FT5

Panasonic FT5 er et effektivt og velutstyrt kamera, som sjeldent sviktet, og ga oss mengder av skarpe og veleksponerte bilder i veldig fine farger.

#Kamera #Panasonic
8.6

DMC-FT5 ligner på forgjengeren sin, FT-4, men er tydelig bedre. Det er oppdatert med en skjerm på 3,0 tommer med dobbelt så mange punkter.
Oppløsningen er bedre, og serieopptak kan nå tas med ti bilder i sekundet, noe som er en fordel ved action. Dessuten har kameraet nå wi-fi med NFC-tilkobling, og batteriet holder til 20 prosent flere opptak. Det er likevel fortsatt muligheter til forbedringer. Vi hadde likt å se mer vidvinkel enn 28 mm, samtidig som
ergonomien kunne vært bedre. Her er FT5 likevel hverken verre eller bedre enn de fleste konkurrentene. Autofokusen er sikker og bildekvaliteten er virkelig god.
Leica-optikken gir god skarphet, støttet opp av sensorens fine detaljgjengivelse og minimal bildestøy for et kamera i denne klassen. Under vann opplevde vi et litt for kraftig fargestikk. Over vann er fargene derimot i orden. Det trekker ned at knappene er små og trege, og at det er for mye irriterende advarselstekst på skjermen, som f.eks. at en må huske å lukke batteridekselet, før en stuper ut i vannet. Et par store plusser i margen er den veldig fine videokvaliteten, samt den brukervennlige gps-en, som blant annet kan stilles inn til å være på hele tiden og med et grønt lys på kameraet indikerer at det er kontakt med satellittene.

Konklusjon

Panasonic FT5 er et effektivt og velutstyrt kamera, som sjeldent sviktet, og ga oss mengder av skarpe og veleksponerte bilder i veldig fine farger.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
4,6x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
3200