Panasonic Lumix DMC-GF7

Med GF7 er støy under god kontroll og samtidig gjør en mengde innebygde effekter grå dager til kunst. Men det henger ikke på greip at objektivet kan byttes.

#Kamera #Panasonic
8.7

Kameraet er like lite og enkelt som et kompaktkamera men har Four Third-sensor og utskiftbart objektiv. GF7 har en oppløsning på 15,8 megapiksler som er mer enn nok til de fleste formål. Den store sensoren med lav oppløsning hjelper samtidig til slik at støy på høy ISO er under god kontroll. Det er bra, da den lille innebygde blitsen har vanskeligheter med å lyse opp bildehjørnene på 24 mm vidvinkel. Det smarte, sammenleggbare kitobjektivet som med brennviddeforlengelse tilsvarer 24-64 mm, tegner skarpt og godt.
GF7 er lite, og en stor fordel er at du alltid kan ha det med deg. Det virker derfor unødvendig at du kan skifte objektivet til f.eks. en stor og tung tele, da idéen med det minimalistiske forsvinner. Vi lurer på hvorfor reimen sitter i et øye på siden av kameraet da metalldelene skrangler på yttersiden av kamerahuset og dette blir med på lyden når en filmer.
Kameraet gir deg den kreative muligheten til å selv skape nye motiver. Det skyldes blant annet selfie-skjermen som kan vippes opp og fremover. Det skyldes gode innebygde fitre som gjør det mulig å finne gode og fargerike motiver på selv den tristeste regnværsdagen. Skjermen er berøringsfølsom. men kameraet må stadig styres med en ikke helt logisk kombinasjon av knapp- og skjermtrykk.

En god Panasonic-detalj er iA-knappen. Når du trykker på den lyser den blått og kameraet er nå fullautomatisk slik at alle kan ta gode bilder med det.
Panasonics nøyaktige eksponering, tiltalende fargegjengivelse og sikre autofokus
bidrar til at du kan holde konsentrasjonen på motivet og likevel være sikker på å komme hjem med gode bilder. Det blir bare bedre – kameraet kan nemlig også fotografere i raw-format.
Vi savner et innebygd objektivdeksel som holder frontlinsen ren, noe som her er avgjørende for optimal bildekvalitet. Dessuten ville det ha vært kjekt med en elektronisk søker. Vi ser på Sony RX100 III som den største konkurrenten. Det koster nesten det samme, har elektronisk søker og tar under gode lysforhold mer detaljerte bilder med sensoren sin på 24,0 megapiksler

Konklusjon

Den store sensoren på 15,8 megapiksler i størrelsen Micro four Thirds gjør kameraet sterkt i svakt lys.
Selv om det er til fordel for støyen, er ikke knappe 15,8 megapiksler mye i forhold til konkurrentene.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
15,8
Brennviddeforl./optisk zoom
2,0
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
5,8
Maks ISO
25 600