Panasonic Lumix DMC-GH4

GH4 er sikret en plass i historiebøkerne som det første kameraet som kan ta opp 4K-video. GH4 er godt å jobbe med, og bildekvaliteten er fin.

#Kamera #Panasonic
8.9

4K er tv og video i en hittil usett høy kvalitet. I den forbindelse er GH4 en milepæl, for det er inntil videre det eneste stillbildekamera som kan ta opp 4K-video direkte på et SD-kort. Med en spesiell adapter blir det til og med til et profesjonelt videokamera med to profesjonelle mikrofoninnganger og lydutgang i høy kvalitet til en ekstern opptaker. Vi har testet videodelen på en 4K-tv på 50 tommer, og resultatet er fantastisk. I tillegg må vi nevne at dersom du tar opp video i 4K og redigerer ned til Full HD, blir resultatet bedre enn om du redigerer i et Full HD-opptak. Enda en fordel ved 4K er at det er perfekt for å vise frem bilder i suveren kvalitet, hvis du da har en 4K-skjerm. Er det detaljer du ikke kan se fra sofaen kan du bare bevege deg nærmere – så kan du se de.
På fotosiden er vi først og fremst glad for ergonomien og måten knapper, innstillingshjul, meny og berøringsfølsom skjerm jobber sammen på. Kameraet er en sann glede å bruke og intuitivt å gå til. På plussiden teller det også at Lumix-systemet er godt utviklet med flotte objektiver, herav flere Leica-objektiver, samt tre løse blitser og forskjellig annet tilbehør.

GH4 er Panasonics toppmodell og dermed velegnet for entusiaster, og selv om kameraet er lett å jobbe med, har det mulighet til å justere bildedannelsen, nøyaktig slik du gjerne vil ha den. Kameraet har en god innebygd blits, fin ergonomi og hele fire programmerbare funksjonsknapper. Autofokus er nærmest på speilrefleksnivå, og med et zoomobjektiv tilsvarende 280 mm fikk vi ved 12 bilder i sekundet samtlige bilder skarpe av en bil, som kjørte frem mot kameraet i 80 km/t.

Fine farger

Bildekvaliteten er flott under gode lysforhold på lav ISO med fin farge- og detaljgjengivelse. Objektivfeil, som vignettering, ses ikke. Hvis de oppstår, nøytraliseres de i bildedannelsen. I svakt lys kan bildekvaliteten også brukes, men her når den ikke helt samme nivå som de beste konkurrentene, først og fremst på grunn av støyreduksjonen, som tar et forsiktig tak for å ikke ødelegge detaljer, men som ikke får bekjempet kornene helt. Det skyldes til dels den relativt lille Four Thirds-sensoren som også har sine fordeler. Objektivene er
nemlig mer kompakte.

Konklusjon

GH4 er sikret en plass i historiebøkerne som det første kameraet som kan ta opp 4K-video. GH4 er godt å jobbe med, og bildekvaliteten er fin.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
12,0
Maks ISO
25.600