Panasonic LUMIX DMC-GX7

Med noen kameraer får en bare lyst til å gå ut og fotografere med det samme, og slik er det med Panasonic GX7.

#Kamera #Panasonic
9.0

Med noen kameraer får en bare lyst til å gå ut og fotografere med det samme, og slik er det med Panasonic GX7. Det er kompakt, diskret og ligger godt mellom hendene, ikke minst takket være overflaten av gummi og gode håndgrep. Kameraet er herlig raskt å jobbe med, og det har en glimrende elektronisk søker. Knapper og innstillingshjul er plassert akkurat der man trenger dem, og de kjører hverken for løst eller stramt. Takket være hele fire programmérbare funksjonsknapper er det mulig å sette opp kameraet til den måten man liker best å jobbe.
Panasonic har valgt å holde seg til 15,9 megapiksler, noe som er fornuftig, da Micro Four Thirds-sensoren selv ved denne oppløsningen har relativt små piksler. Det gjør at bildestøyen er flott under kontroll, mens svakheten til gjengjeld er at detaljgjengivelsen da ikke når kameraer som f.eks. Nikon D7100 med 24,0 megapiksler. Eksponeringen er generelt fornuftig, men det må tidvis jobbes med eksponeringskompensasjonen. Når det er gjort, håndterer kameraet motlys fremragende med et enormt dynamisk område. Video står flott, selv om avchd-komprimeringen i noen tilfeller kan gi streker i bildet ved panorering. Den elektroniske søkeren kan vippes trinnløst loddret opp, mens skjermen kan vippes både opp og ned.

Glimrende til diskrete bilder

Skjermen er berøringsfølsom, og denne funksjonen er meget godt integrert med kameraets øvrige innstillinger. Man kan fokusere og ta bildet ved å peke på det som skal være skarpt, men også selve menysystemet kan styres bare ved å trykke på skjermen. Det er dessuten innebygd wi-fi med blant annet omfattende muligheter for å styre kameraet trådløst med en smarttelefon. Alt i alt er nok dette kameraet testens beste deltaker når det kommer til diskret reportasjefotografering, mens det til f.eks. natur, sport og action kommer til kort overfor de beste speilrefleksene, på grunn av den litt lave oppløsningen og en autofokus som definitivt ikke er dårlig, men som på kontinuerlig er litt langsom på å stille skarpt på bevegelige motiver. Panasonic har et av markedets største systemer med 16 objektiver å velge mellom, og GX7 har fått stabilisering på bildebrikken, så man kan slippe bevegelsesuskarphet hvis man bruker Olympus-objektiver..

Konklusjon

Er et speilrefleks for stort, så vurdér GX7. Med sine små mål, fine bildekvalitet og vippbare søker er det et riktig godt valg, spesielt til reportasje.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
9,0
Maks ISO
25.600