Panasonic LUMIX DMC-LF1

Med LUMIX DMC-LF1 lanserer Panasonic en ny og forrykende kameraserie. LF1 er et ultrakompakt kamera med wi-fi, elektronisk søker og 7,1x optisk zoom, og det kan betjenes fra smarttelefoner.

#Kamera #Panasonic
8.7

Med sin nye kompakte lekkerbisken LF1 setter Panasonic maksimalt press på konkurrentene i kategorien ultrakompakte kameraer, og vi tør helt klart å spå serien en lys fremtid.
Denne nyheten har arvet CMOS-sensoren fra LX7 og fått Panasonics glimrende wi-fi-funksjon NFC. Med dette kameraet kan man få kontakt med en smarttelefon bare ved å la de to berøre hverandre. Når kamera og smarttelefon har kontakt, kan man overføre bilder trådløst til telefonen, og man kan fjernstyre kameraet hvis man har lastet ned Panasonics Image-app. Man kan til og med benytte gps-funksjonen i smarttelefonen, så bildene får de aktuelle gps-
dataene lagt til i exif-dataene. De 7,1x optisk zoom tilsvarer 28-200 mm, og så er det elektronisk søker. Den er ekstremt liten og har en beskjeden oppløsning på bare 200 000 piksler. Til gjengjeld gjengir den motivet 100 prosent, og vi synes faktisk at den er et glimrende alternativ i kraftig solskinn, hvor kameraets lcd-skjerm på 3,0 tommer ikke kan gjengi detaljene tydelig.

Flott skarphet

Panasonics lille nyhet har en variabel blender, hvor man ved 28 mm vidvinkel kan benytte blender F2.0, mens man ved full tele må nøye seg med blender F5.9. Skarpheten er imidlertid riktig flott ved alle blendertrinn og brennvidder, mens detaljgraden er fin opp til ISO 800, hvor støyreduksjonen går i gang. Det betyr at
bildene blir uskarpe, men det er først fra ISO 6400 og oppover at bildene blir ubrukelige.
LF1 er et ekstremt kompakt kamera, noe som går ut over ergonomien, og spesielt savner vi et fingergrep foran på kameraet. Til gjengjeld er kameraets kontrollring, som sitter rundt objektivet, suveren. Den gir adgang til blant annet ISO, blender og lukkertider.
Kameraet klarer ti bilder per sekund, og det kan ta bilder i raw, samt video i Full HD med 50 bilder i sekundet. Kvaliteten er her riktig god, og stereolyden imponerer.

Konklusjon

Er man på utkikk etter et kompakt kamera, som byr på manuelle og kreative funksjoner, og ønsker man en innebygd elektronisk søker, så er LF1 absolutt verd en nærmere titt. Det byr på 7,1x optisk zoom, en glimrende brukerflate samt en bildekvalitet, som er riktig flott opp til ISO 800. At LF1 samtidig kan betjenes fra en smarttelefon, er et ekstra pluss.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
7,1x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
12800