panasonic Lumix DMC-TZ60

TZ60 er det nye flaggskipet i Panasonics kompakte TZ-serie og BYR PÅ HELE 30X OPTISK ZOOM. Det gir konkurrentene kamp til målstreken med sin lynraske autofokus kombinert med raw.

#Kamera #Panasonic
8.5

Det slanke Lumix TZ60 er bare 3,4 cm tykt, og likevel har Panasonic lykkes i å få det til å ha 30x optisk zoom. Zoomområdet dekker det fornuftige brennviddeområdet på 24-720 mm, noe som gjør TZ60 til et bra reisekamera. Bildesensoren måler bare 6,17 x 4,55 mm, som betyr at det må presses mange bildeinformasjoner ned på liten plass. Prisen betales av detaljgraden, som ikke imponerer oss, mens bildestøyen stort sett er fraværende opp til ISO 3200. Fraværet av støy er en konsekvens av støyreduksjonen som ikke kan slås av, og som er programmert til å ta hardt i. Dette fjerner korn og støy, men samtidig gjør det også sitt til at skarpheten blir mindre og detaljgraden dårligere.

TZ60 er det første kameraet i TZ-serien som kan fotografere i raw, noe vi anbefaler at du benytter deg av dersom du fotograferer i svakt lys. På den måten slipper du den harde støyreduksjonen. Fotograferer du i dagslys ved ISO 100 og ISO 200, får du flotte, varme farger og en fin kontrast med jpeg.

Lynrask autofokus

Når et kamera har 30x optisk zoom under panseret er det viktig at autofokusen reagerer raskt og nøyaktig, da du ellers går glipp av mange motiver. Autofokusen hos TZ60 hører hjemme i den raske enden, og det var bare ganske få av motivene våre som ble uskarpe. Kameraet har en lcd-skjerm på 3,0 tommer med en oppløsning på 920 000 punkter. Skjermen er ganske skarp under alle lysforhold men den er hverken fleksibel eller berøringsfølsom. Det er til gjengjeld fint at kameraet har en liten elektronisk søker som er god når du fotograferer i kraftig sollys. Du bør likevel ikke bruke søkeren til
action da søkerbildet ikke oppdateres raskt nok.

TZ60 har innebygd gps og wi-fi, og gps-en er god, da man under visning kan se nøyaktig hvor bildene er tatt. Bruker du manuell fokus får du hjelp av et forstørret fokusområde på skjermen så en lett kan se hvor skarpheten er optimal.

Konklusjon

Det kompakte TZ60 er godt egnet til reiser da det har 30x optisk zoom, en rask autofokus samt gps og wi-fi. Det er et pluss at kameraet fotograferer i raw og den lille elektroniske søkeren er fin. Skjermen er skarp men hverken fleksibel eller berøringsfølsom. Støyreduksjonen tar hardt tak og det er uhensiktsmessig at man ikke kan slå den av.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic
Megapiksler
18,0
Brennviddeforl./optisk zoom
30x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
10,0
Maks ISO
6400