test_2_pentaxK1_01

Pentax K-1

Et godt valg for landskap og arkitektur. 4,4 bilder i sekundet er for lite for action.

av Utstyrsguiden #Kamera #Pentax
8.6

K-1 er et svært robust og godt forseglet speilreflekskamera, og som det første fullformatkameraet fra Pentax er det et perfekt valg for Pentax-entusiaster, for de kan bruke de gode gamle objektivene med K-fatning. Til og med prisen er veldig god. Bildekvaliteten byr på god detalj-
gjengivelse, sikker eksponering og fin hvitbalanse. Kameraet er fullt av unike detaljer, for eksempel knappen som kan trylle om et jpeg-bilde til råformat, og skjermen, som du ikke bare kan vippe, men også vri, for å unngå reflekser. Med Pixel Shift-funksjonen kan kameraet ta fire bilder lett forskjøvet og kombinere dem for marginalt bedre detaljgjengivelse. Dessuten er Pentax alene om å ha et hjul oppå kameraet som gjør det mulig å velge hvilken av ni funksjoner innstillingshjulet skal styre. Autofokus måler dessverre bare i de midterste 20 prosentene av bildet og er ikke spesielt rask – heller ikke å stille inn.

Conclusion

K-1 er robust som en stridsvogn, og prisen er god. Kameraet leverer flott bildekvalitet, men autofokus er treg og klønete å stille inn.

Spesifikasjoner

Merke
Pentax
Megapiksler
36
Brennviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
4,4
Maks ISO
204800