Pentax MX-1

En gang ga det status i fotografkretser å ha et kamera som var blankslitt, så metallet under den svarte overflaten skinte gjennom på kanrene av kameraet.

#Kamera #Pentax
8.2

MX-1 er en tung sak, fordi det er utført i samme messing som i 60-årene, så når det en gang blir slitt, kommer det til å ligne på datidens kultkameraer. MX fra 1976 var et av Pentax’ mest suksessrike speilreflekser, og den nye MX-1-logoen har akkruat samme typografi. Men om designen er retro, er bildedannelsen nåtidens. MX-1 scorer flott på bildekvaliteten, takket være gode farger, fin skarphet og detaljgjengivelse samt akseptable målinger for støy hele veien gjennom ISO-området. Eksponeringen er generelt god, selv om man kunne ønske seg litt bedre kontraststyring. Skal eksponeringen kompenseres, gjøres det lett på et innstillingshjul under høyre tommelfinger. Kameraet har også den samme glimrende menyen som i de aktuelle speilreflekskameraene fra Pentax. Prisen, som holder seg under 3000 kroner, er også i orden. Når det er sagt, er MX-1 både stort og tungt, og med sin mursteinsdesign er det ikke lett å ha med seg i lomma. Det er ingen søker og ikke mulighet for å koble til noen, og det kan heller ikke kobles til blits eller mikrofon. På plussiden teller det at kameraets lcd-skjerm kan vippe fra loddrett og til 45 grader ned.

Konklusjon

Med MX-1 leverer Pentax en ganske flott bildekvalitet. Kameraet er velfungerende, men stort, tungt og lite ergonomisk. Prisen er ganske fin.

Spesifikasjoner

Merke
Pentax
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
4x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
4,2
Maks ISO
12800