Polaroid Snap

Bare for moro skyld

av Utstyrsguiden #Kamera #Polaroid
6.0

Det har skjedd en del med det legendariske merket Polaroid, siden Erwin Land fant opp det smarte instant-
kameraet tilbake i 1943. I dag forbindes det klassiske merket desverre mest med leketøyskameraer, som kan spytte et ut en ferdig utskrift på få sekunder. Slik er også Polaroid Snap. Det skriver ut på Polaroid ZINK-papir direkte i kameraet. En pakke med 20 små ark koster 149 kroner, så det kan raskt bli dyrt. Det er bare en utløserknapp, en selvutløser, en utskriftsknapp samt en velger for fargeinnstillinger. Her kan man velge gråtoner, normale farger eller sepia. Til sist er det en optisk pop-up-søker og en liten blits. Brennvidden er 30 mm, og det er en fast blender på F8.0.
Kameraets oppløsning er 10 megapiksler, men bildekvaliteten er kornete og generelt uskarp. Det er veldig langt opp til de kameraene vi normalt tester.
Der hvor kameraet har en funksjon, er, når man vil knipse morsomme snapshots som man vil skrive ut med én gang. Med en papirstørrelse på 5,0 x 7,5 cm er de imidlertid veldig små. Polaroid Snap fås i fargene blå, rød, svart og hvit. Alle modellene bærer de klassiske regnbuefargede
Polaroid-stripene og et magnetisk objektivdeksel.

Konklusjon

Kameraet er underholdende og morsomt å bruke i festlige lag. Kameraet tar microSD-kort.
Dårlig bildekvalitet, både digitalt og på utskrift. Prisen på papir er høy. Ingen justeringsmuligheter.

Spesifikasjoner

Merke
Polaroid
Megapiksler
10
Brennviddeforl./optisk zoom
0,30
LCD-skjerm
x
Bilder/sekund
x
Maks ISO
x