Ricoh GR

Ricoh GR er et diskret kamera, men betjeningen er tungvin. Bildekvaliteten er dessuten skuffende – ikke minst når man kommer over ISO 3200.

#Kamera #Ricoh
7.5

GR-modellen fra Ricoh er et klassisk kamera til gatefotografering med røtter helt tilbake til den analoge tiden. Modellen er klassens minste og letteste, og med sin mattsvarte finish er den ganske anonym, noe som er positivt til gatefotografering. Allikevel har GR en stor APS-C-sensor. Det faste objektivet på 28 mm er av god kvalitet, og kameraet ligger pent an når det kommer til bildestøy opp til ISO 3200. Rett fra kameraet er det svak mellomtonekontrast, skarphet og fargemetning. I tillegg er kameraet tilbøyelig til å undereksponere lyse motiver. Lcd-skjermen gjengir eksponering riktig, men dessverre ikke fargene. Det er opplagt å knipse raw-bilder med Ricoh GR for å få den optimale bildekvaliteten fra kameraet, men bufferen bruker 5,2 sekunder på å fordøye hvert bilde. Oppe på kameraet er det et hjul med lås på til valg av automatikk. Bokstavene er blanke og derfor lette å se i svakt lys. Det er to programmérbare funksjonsknapper og en egen knapp til digitale effekter. Via en liten kontakt bak på kameraet velger man om man vil innstille f.eks. ISO. Verdien innstilles så med hjulet foran på kamera- grepet. Det virker, men det er litt for klønete, og den alternative løsningen bidrar sammen med den lille menyteksten til at kameraet langt fra er intuitivt og lett å jobbe med.

Konklusjon

Ricoh GR er et diskret kamera, men betjeningen er tungvin. Bildekvaliteten er dessuten skuffende – ikke minst når man kommer over ISO 3200.

Spesifikasjoner

Merke
Ricoh
Megapiksler
16,1
Brennviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
4
Maks ISO
25600