Ricoh WG-20

Ros til Ricoh for et undervannskamera til en pris alle kan ha råd til. Bildekvaliteten er fortsatt god, men det er ikke brukervennligheten.

#Kamera #Ricoh
7.7

Ricoh har kjøpt Pentax, og mange av Pentax’ kompaktkameraer markedsføres nå med Ricoh-navnet. WG-20 skiller seg da også bare ved at det er kommet et Ricoh-skilt på fronten, og prisen er satt ned. Utover det å være klassens billigste kamera, imponerer WG-20 ved å ha fem dioder rundt objektivet, som kan fungere som en ringblits ved makro. Dessuten vil noen føle seg tiltrukket av den sportslige designen, som fås i svart, hvit eller rød. Kameraet føles spinkelt og er også klassens letteste. De to dekslene inn til minnekort, batteri og innganger er utstyrt med en kraftig og tillitsvekkende pakning. Ikke minst under vannet er kameraet vanskeligere å bruke enn konkurrentene. Det skyldes litt den lille skjermen, litt at knappene er små, tunge og for tettsittende. Deretter kommer det av at selv banale funksjoner er vanskelige å bruke. Vil du f.eks. endre eksponeringskompensasjonen,
krever det minst 11 trykk i menyen. Vi fikk greie bilder på de høye ISO-verdiene, men det ble aldri veldig bra med den kraftige støyreduksjonen som fjernet mange detaljer. Video er i HD-kvalitet og synlig dårligere enn konkurrentenes. Det er hverken wi-fi eller gps, noe en får med det litt dyrere Ricoh WG-4, som f.eks. har 25 mm vidvinkel og 15,9 megapiksler. Det var likevel ikke til rådighet på testtidspunktet.

Konklusjon

Ros til Ricoh for et undervannskamera til en pris alle kan ha råd til. Bildekvaliteten er fortsatt god, men det er ikke brukervennligheten.

Spesifikasjoner

Merke
Ricoh
Megapiksler
13,8
Brennviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skjerm
2,7
Bilder/sekund
1,0
Maks ISO
6400