05_WG-50_black

Ricoh WG-50

Det nye undervannskameraet fra Ricoh har noen spennende, nye programmer og innebygde LED-pærer for selfier og makrobilder, men det er nesten for kompakt.

av Utstyrsguiden #Kamera #Ricoh
8.3

Ricoh WG-50 skal tåle et undervannsopphold på to timer ned til 15 meters dybde og avløser den forrige modellen, WG-30, fra 2014. Dessverre er forbedringene neglisjerbare. Objektivet, kamerahuset, skjermen og oppløsningen er nemlig helt identiske. Til gjengjeld er det kommet et par nye programmer som gjør at du får flotte opptak under vann. Ett program sørger for at hvitbalansen optimerer fargene under vann mens du filmer. Et annet program tar to bilder rett etter hverandre, der det ene blir tatt med blits. Dermed unngår du å måtte styre med blitsen under vann. Imidlertid slipper du ikke unna litt fomling, for kamera-
knappene er ekstremt små.
Kamerahuset tåler litt juling og veier bare 193 gram. Dessverre er ergonomien dårlig. Det er vanskelig å holde og betjene det kompakte WG-50 med én hånd, og det er et problem under vann.
Seks LED-lamper som sitter rundt objektivet, blir aktivert når du gjør opptak med programmet Mikroskop. De lyser fint opp det som er nærme, men dessverre faller oppløsningen til bare 2,0 megapiksler når programmet blir brukt. Du kan også bruke LED-lysene til å ta selfier. Da blinker pærene helt til ansiktet til brukeren er sentrert.
Vanlige bilder blir tatt med en oppløsning på 15,9 megapiksler, og
detaljnivået er greit. Det samme er
fargegjengivelsen. Den er noe kjølig, men imidlertid også realistisk. Kontrasten byr på noen problemer i motlys, for du kan fort miste nyanser i skygger og mørke områder.
WG-50 har verken Wi-Fi eller intern bildestabilisering. I stedet øker den ISO-verdien, og det gir støy i bildet når du kommer over ISO 800. Også skjermen på 2,7 tommer skuffer, for oppløsningen er på bare 230 000 piksler.

Konklusjon

Under vann tar kameraet automatisk ett bilde med og ett uten blits.
Dermed slipper du å knote unødvendig med innstillingene.
Vi savner optisk bildestabilisering, større knapper og en mer detaljert LCD-skjerm. Vi så gjerne at LED-lysene kunne bli brukt på høyere oppløsning.

Spesifikasjoner

Merke
Ricoh
Megapiksler
16
Brennviddeforl./optisk zoom
5
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
8
Maks ISO
6400