Ricoh WG-6

Ricohs nye WG-6 er med en brennvidde som tilsvarer 28–140 mm et kjekt supplement til det store utstyret hvis man for eksempel skal en tur på stranden eller med mountainbike og kameraet må tåle litt juling.

#Kamera #Ricoh
8.2

Ricohs nye WG-6 er med en brennvidde som tilsvarer 28–140 mm et kjekt supplement til det store utstyret hvis man for eksempel skal en tur på stranden eller med mountainbike og kameraet må tåle litt juling. ­Designmessig har kameraet fått en oppstrammer og er mer strømlinjeformet enn tidligere WG-modeller. Likevel er ergonomien veldig god, bortsett fra at den medfølgende håndleddreimen ikke kan strammes. Kameraet kan derfor lett gli av håndleddet, noe som kan være problematisk under vann.
I tillegg til en innebygd blits har kameraet seks LED-lys rundt objektivet. De er til veldig god hjelp under makrofotografering. Som standard byr WG-6 på 20,2 megapiksler, og det høres jo bra ut, men dessverre er ikke detaljgjengivelsen imponerende. Det er ikke mulig å justere blenderen, men det er vanlig for kameratypen. Man kan heller ikke fotografere i råformat, og WG-6 undereksponerer en del, så det er ofte nødvendig å ty til eksponeringskompensasjon, som kan brukes på programmet P.
Kameraets ni fokuspunkter reagerer raskt, og den innebygde ansiktsgjenkjenningen fungerer godt. Du får mange gode motivprogrammer, og vi likte undervanns­innstillingen spesielt godt. Den leverer flotte farger ved undervannsfotografering, hvor motivene i vannet kommer pent fram med god kontrast mot vannets blå og grønne nyanser. Også på standardinnstillingen over vann er ­fargene fine og naturlige. Skjermen har en oppløsning på 1 040 000 punkter og viser et troverdig bilde med mange detaljer. Tross den høye prisen får man ingen trådløse funksjoner.

Konklusjon

Robust kamera som gir nye fotomuligheter. LED-lampene gir et fint lys til opptak på nært hold. Det er lett å betjene og ­brukertilpasse kameraet. Eksponeringen er ikke alltid sikker. Verken Wi-Fi eller Bluetooth.

Spesifikasjoner

Merke
Ricoh
Megapiksler
20,2
Brennviddeforl./optisk zoom
5 x optisk zoom
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
3
Maks ISO
6400