Ricoh WG-60

Ricohs nye undervannskamera har en smart design og kan ta bilder ned til 14 meters dyp. Men du må ha gode lysforhold for å få optimal bildekvalitet.

av Utstyrsguiden #Kamera #Ricoh
8.4

Ricoh WG-60 ligger perfekt i ­h­ånden, og det er en viktig detalj, for ­kameraet skal kunne brukes under både ­fuktige og våte forhold. Huset er ­designet med flere fordypninger, så selv med våte hender det er ­vanskelig å miste grepet om kameraet. Skjermen er 2,7 tommer stor og har en oppløsning på ­beskjedne 230 000 punkter. Den gjengir motiver for lyst, og derfor tror man feilaktig at kameraet overeksponerer motivene.
WG-60 er av de billigere hardføre kompaktkameraene, og det er merkbart på blant annet skjermen. Den er verken berøringsfølsom eller fleksibel. Det er til å leve med når man fotograferer under vann. Imidlertid er knappene for små og sitter for tett.
Kameraet har en utmerket brennvidde på 25–140 mm og en oppløsning på 16,0 megapiksler. Detaljnivået og fargegjengivelsen er god opp til IS0 800, og da dukker bildestøyen opp.
Den innebygde blitsen er forbausende kraftig, så den kan godt brukes som en god utfyllingsblits. Velger man makroprogrammet, som er angitt med et forstørrelsesglass, skrur seks LED-lamper som sitter rundt objektivet, seg på. De lyser opp motivet jevnt og uten skjemmende skygger.
En annen glimrende ­funksjon er at WG-60 kan ta åtte ­bilder i ­sekundet. Kameraet filmer i Full HD med 30 bilder i sekundet, og i dagslys blir kvaliteten utmerket. Man kan zoome under opptak, men dessverre ikke endre fokus. Videre er det synd at kameraet ikke har ­innebygd Wi-Fi og elektronisk kompass. Det er også litt skuffende at det bare er minimale forskjeller på forgjengeren WG-50 og WG-60. Den nye modellen kommer i fargene i svart og rødt og kan bruke FlashAir Wi-Fi SD-kort, Dermed kan man overføre bildene sine trådløst på den måten.

Konklusjon

Hardført kamerahus i en smart innpakning. I dagslys er bildekvaliteten god opp til ISO 800. Naturlige farger og flott kontrast.

Vi savner innebygd Wi-Fi, et elektronisk kompass og en større skjerm som kan gjengi motivet med korrekt eksponering.

Spesifikasjoner

Merke
Ricoh