Ricoh WG-M1

Ricoh er ute med et tøft utseende action-kamera til både foto og HD-video. I funksjonalitet ligger det tett opp mot den levende legenden GoPro, og tross den innebygde skjermen koster WG-M1 kun det halve.

av Utstyrsguiden #Kamera #Ricoh
8.7

WG-M1 ligner ikke på noe du har sett før. På fronten sitter et fiskeøyeobjektiv uten zoom tilsvarende 17 mm, og oppe på kameraet er en fargeskjerm som gjør det enkelt å komponere bildet og sjekke de ferdige opptakene. Kameraet er vanntett ned til ti meters dybde, fungerer i ti graders frost og tåler et fall fra to meters høyde. Man veksler lett mellom å ta Full HD-video med lyd eller bilder på 14,0 megapiksler. Det er et kraftig beslag til å feste en håndrem, og man kan montere kameraet på en sykkelhjelm ved hjelp av ekstrautstyret WG Helmet Strap Mount. Kameraet har wi-fi og kan fjernstyres via en smarttelefon. Fotokvaliteten blir imponerende god til prisen med sikker fargegjengivelse og fine detaljer. Objektivet med en lysstyrke på F2.8 er meget skarpt i midten og greit nok i kantene. Det klarer seg godt mot GoPro og billigere kompaktkameraer, men den voldsomme vidvinkelen gjør at bildekanten sløres noe. Også video blir bra, men det blir lett vindstøy.

Conclusion

Ricoh WG-M1 er et riktig morsomt kamera som vil gi deg annerledes bilder både over og under vannet samt i snø og sand. Man får ekstrem vidvinkel samt god bildekvalitet, og skjermen gjør det enkelt å styre kameraet. Det er et riktig godt kjøp til denne prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Ricoh