Samsung EX2F

Selv om EX2F er det nest billigste her, er det derfor allikevel testens eneste som er utstyrt med innebygd trådløs forbindelse, som gir frihet til å fjernstyre kameraet fra en mobiltelefon eller laste opp bilder direkte til f.eks. Facebook.

#Kamera #Samsung
8.8

Det er Samsungs faste overbevisning, at om få år vil et kamera uten nettilgang være meningsløst. Selv om EX2F er det nest billigste her, er det derfor allikevel testens eneste som er utstyrt med innebygd trådløs forbindelse, som gir frihet til å fjernstyre kameraet fra en mobiltelefon eller laste opp bilder direkte til f.eks. Facebook. Også på andre måter tenker Samsung ut av boksen, og menysystemet er glimrende og gir fullt utbytte av de mulighetene de nye skjermene med høy oppløsning gir. Disse satsningene betyr ikke at det har gått ut over bildekvaliteten. Zoomobjektivet er godt og tegner skarpt helt ut i hjørnene, om enn det fortegner litt. Zoomområdet er beskjedent, men på 24 mm er lysstyrken F1.4, og korn er fint under kontroll til og med ISO 3200. På 6400 drar det seg til, og ISO 12 800 bør unngås om det er mulig. Farge-
gjengivelsen er god og sikker – som regel også i blandingslys, og blitsutlysningen er marginalt testens beste. Et smart innstillingshjul i håndgrepet gjør det mulig å justere eksponeringskompensasjonen. Kameraet er et av testens minste, så den store skjermen, som kan vippes og vris i alle retninger, kan føles en tanke klønete, og batteriholdbarheten er testens dårligste – ikke minst når man bruker wi-fi.

Konklusjon

Med en lysstyrke på F1.4, wi-fi, en god meny og en fleksibel skjerm står koreanerne ikke tilbake for japanerne.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
3,3x
LCD-skjerm
-
Bilder/sekund
10
Maks ISO
12800