Samsung Galaxy Camera 3G

Galaxy Camera er et toppmoderne kamera basert på operativsystemet Android. Det har innebygd wi-fi og støtter dataoverføring via 3G. Se om bildekvaliteten kan henge med.

#Kamera #Samsung
8.2

Markedet for kompaktkameraer presses voldsomt av smarttelefoner. Samtidig blir dagens snapshots delt som aldri før på f.eks. Facebook, der det største problemet har vært at bildekvaliteten fra mobiltelefoner ikke matcher hva selv de billigste kompaktkameraene kan levere.
I likhet med Nikon COOLPIX S800c prøver Samsung med Galaxy Camera å bygge bro mellom smarttelefon og kompaktkamera.
Galaxy Camera ligner og oppfører seg som Samsungs smarttelefoner med operativsystemet Android Jelly Bean. Brukersnittet er herlig intuitivt, og kameraet har innebygd wi-fi, og det støtter også 3G-dataoverføring hvis man setter et kompatibelt sim-kort i kameraet. Det betyr at man kan gå på nettet overalt, hvis det bare er 3G-dekning. Man kan likevel ikke motta og foreta oppkallinger som med en telefon. Til gjengjeld kan man installere apps og overføre bildene sine til nettet.

Knivskarp skjerm

En av Galaxy Cameras største styrker er de 21x optisk zoom, som dekker området 23-483 mm. Den maksimale blenderen på F2.8 sikrer i tillegg at man kan fotografere ved lav ISO i svak belysning. Det er en viktig finesse, for kommer man over ISO 400, tar støyreduksjonen voldsomt tak, med ullne bilder som resultat.
Den berøringsfølsomme skjermen på 4,8 tommer er knivskarp og bedre enn Nikons, og det er lett å velge fokuspunkt med fingeren. Det er innebygd gps og et bilderedigeringsprogram med opptil 65 forskjellige bildebehandlingstrinn, fra fargeoptimering til beskjæring.
Bildekvaliteten er betraktelig bedre enn fra de beste smarttelefonene. Allikevel må man leve med usikker eksponering i motlys, uskarpe bildehjørner i teleområdet samt unaturlige farger, ikke minst de blå. Autofokusen liker ikke action, da den har vansker med å stille skarpt på motiver som beveger seg. Til prisen finner man bedre kompaktkameraer på markedet nå.

Konklusjon

Samsung Galaxy Camera er et godt forslag til hvordan fremtidens lommekameraer vil se ut. Kameraet bruker operativsystemet Android Jelly Bean og er fullt av trådløse muligheter. Brukersnittet er intuitivt, og smarttelefon-brukere vil raskt føle seg hjemme. Bildekvaliteten er fornuftig i dagslys, men fargegjengivelsen er unøyaktig. Høy ISO bør unngås.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Megapiksler
16
Brennviddeforl./optisk zoom
21x
LCD-skjerm
4,8
Bilder/sekund
24
Maks ISO
3200