Samsung MV900F

Samsung er klar med MV900F, som er mindre enn en smarttelefon. Du kan styre det med armbevegelser, men kameraet utfordres når det gjelder støyhåndtering.

#Kamera #Samsung
8.0

Kameraprodusentene har lenge revet seg i håret over hvordan de skal konkurrere med de smarttelefonene som særlig Samsung og Apple med stor suksess lemper ut på markedet. En løsning Samsung muligens selv leverer med sitt nye ultrakompakte kamera MV900F. Et kamera som tar bedre bilder og en god del mindre plass enn Samsungs egne Galaxy-telefoner, og som samtidig har innebygd wi-fi. Med MV900F kan man sende bildene sine til en e-post eller en smarttelefon, laste opp duggferske blinkskudd til Facebook eller få tatt backup av bildene sine hvis man har tilgang til en sky.
En del tenåringsjenter vil nok hvine høylydt når de erfarer at man kan retusjere portrettene sine ned til minste skjønnhetsdetaljer i kameraet, noe som blant annet betyr at man kan forandre fargen på leppestiften, øyenfargen eller til og med slanke ansiktet.

Utløser på avstand

Kameraet har en fleksibel AMOLED-skjerm på 3,3 tommer, som kan vippes 180 grader opp, så man kan se seg selv på skjermen hvis man skal ta selv- eller gruppeportretter. Man kan også zoome og utløse kameraet fra avstand ved å bevege armene foran kameraet, noe som fungerer fint. At skjermen bare kan vippes oppover irriterer oss litt, da det er langt mer brukendes hvis skjermen kan vippes til siden ved makrofotografering eller gruppebilder.
Objektivet i MV900F har en lyssterk blender på F2.5, som likevel faller til hele F6.3 når man zoomer inn på maksimal tele. I praksis betyr det at skarpheten er best ved 25 mm vidvinkel, mens store deler av bildet blir uskarpt når det zoomes inn til 125 mm. Det skyldes mest sannsynlig at objektivet har vanskelig for å tegne skarpt på grunn av linsens svake kvalitet.
Kromatisk aberrasjon og fortegning opptrer ofte på bildene, noe som er skuffende. Fargegjengivelsen er derimot realistisk, og kontrasten er god så lenge man holder seg under ISO 400, hvor støyreduksjonen tar tak. Du får heller ingen manuelle muligheter, og kameraet har hverken blender- eller lukkertidsprioriterte programmer.

Konklusjon

Skal det være smått, smart og trådløst, så er MV900F et interessant kompaktkamera. Det er fullt av morsomme retusjeringsfunksjoner, og holder man seg under ISO 400 under fotografering, er kameraet et fint bekjentskap. Ved høyere ISO-tall er modellen derimot en skuffelse, med massevis av støy.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Megapiksler
16,3
Brennviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skjerm
3,3
Bilder/sekund
3
Maks ISO
3200