Samsung NX20

Samsung NX20 forener på beste måte fordelene ved det klassiske speilreflekset med det kompakte systemkameraet.

#Kamera #Samsung
8.8

Samsung NX20 forener på beste måte fordelene ved det klassiske speilreflekset med det kompakte systemkameraet. Det minner om speilrefleks i oppbygning og betjening, men både kamera og objektiver er mindre og lettere. Det er testens eneste systemkamera med APS-C-sensor, som er noe større enn Four Thirds-sensoren. Den elektroniske søkeren viser 100 prosent av bildet og oppdaterer raskt. Den er ikke så lys, skarp og kontrastrik som en speilreflekssøker, men viser til gjengjeld motivet som det er, med de aktuelle innstillingene av f.eks. eksponering, fargegjengivelse og kontrast. Det har naturligvis ansiktsgjenkjennelse og mulighet for visning av f.eks. elektronisk vater. Skjermen er god, og den kan til og med vippes og dreies i alle retninger. Selve menysystemet er gjennomsnittlig, men grafikken er testens flotteste. En riktig god detalj er iFn-funksjonen. Det er en knapp som sitter under venstre tommelfinger på objektivet, og trykkes den inn, kan man på innstillingshjulet enkelt og raskt stille inn f.eks. ISO eller en annen sentral funksjon. En del av Samsungs filosofi er at et kamera uten wi-fi ikke gir mening, så det har NX20 naturligvis. Det er f.eks. mulig å overføre bilder trådløst til en smarttelefon, hvorfra de kan legges direkte på f.eks. Facebook. Kameraet kan også utstyres med gps, men det krever en antenne som tilbehør, som så plasseres i tilbehørsskoen.

Sikker eksponering

Det er bemerkelsesverdig at Samsung scorer like høyt som testvinneren på bildekvalitet. Eksponeringen er sikker, fargene blir flotte, og skarphet og detaljgjengivelse er veldig bra for et kamera i denne klassen. Støy er flott under kontroll med fine målinger på både høyeste og laveste ISO-verdier. På midten er det en knekk som indikerer at NX20 har en del innebygd støyreduksjon.
Antallet av objektiver som passer til kameraet, er beskjedent, og det er Samsungs største svakhet sett med entusiastøyne. Det er et beskjedent utvalg av de mest populære zoom-objektivene og faste brennvidder. Flere objektiver og mer ambisiøse kameraer bør snarest komme på banen, hvis koreanerne for alvor har planer om å slå gjennom hos fotoentusiastene og virkelig gå japanerne i næringen som produsent av seriøse kameraer.

Konklusjon

Med en flott andreplass er NX20 absolutt ett av de kameraene man bør vurdere, hvis man ikke forventer å anskaffe mye ekstra tilbehør.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Megapiksler
20
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
8
Maks ISO
12800