Samsung NX2000

Autofokus er et ankepunkt, og støyreduksjonen stjeler detaljer. Det at hvitbalansen er sikker, og fargene og kontrasten er god, trekker opp.

#Kamera #Samsung
8.3

Med sine åtte bilder i sekundet burde Samsung NX2000 saktens kunne klare action. Men det klarer det rett og slett ikke. Autofokusen er nemlig testens tregeste, og man får langt flere uskarpe bilder med hjem med dette kameraet enn med konkurrentene. Det hjelper da heller ikke på situasjonen at kitobjektivet på 20-50 mm ikke har innebygd bildestabilisering. Folk med en Android-mobiltelefon vil føle seg hjemme ganske umiddelbart, da bruker-grensesnittet til forveksling ligner den man finner i Samsungs smarttelefoner. Skjermen er berøringsfølsom, og med sine 3,7 tommer er den markant større enn konkurrentenes. Dessverre er skjermen ganske mørk i solskinn og ikonene er altfor små når man skal velge dem med fingrene. Det går merkbart ut over brukervennligheten og arbeids-tempoet. Kitobjektivet dekker et forholdsvis beskjedent zoomområde, som tilsvarer 35-75 mm, så man får ikke mye vidvinkel. Til gjengjeld er i-Fn-knappen på optikken genial, da man her raskt får tilgang til f.eks. blender, lukkertid, ISO og eksponeringskompensasjon. Prisen er inkludert dette objektivet. NX2000 har ingen søker, og man kan heller ikke koble til en ekstern elektronisk. Kameraet har ikke innebygd blits, men det følger med en liten ekstern, som imidlertid primært bør brukes som utfyllingsblits.

Suveren hvitbalanse

Kameraets største styrke er en presis autohvitbalanse, som sikrer flotte farger i både naturlig lys og kunstlys. Eksponeringen er også ganske sikker, og kontrasten er fint balansert. Med sine 20,0 megapiksler kunne man imidlertid godt ha forventet flottere bildedetaljer. At detaljene ikke er mer tydelige, skyldes antagelig at støyreduksjonen sendes på jobb allerede fra ISO 400, noe som betyr at bilde-støyen først sjenerer fra ISO 6400. NX2000 har innebygd wi-fi, og støtter NFC-teknologien. Samsung sverger til MicroSD-kort, som også finnes i deres Android-telefoner. Det er litt komplisert om man vil overføre bilder via en kortleser, da det krever en adapter. Videoopptakene i Full HD hører til de beste i klassen med flotte bilder og en tydelig lyd. Når det gjelder ergonomien, overrasker det smale kameraet positivt, da man har et forbausende sikkert grep om NX2000 takket være et dybt fingergrep.

Konklusjon

Autofokus er et ankepunkt, og støyreduksjonen stjeler detaljer. Det at hvitbalansen er sikker, og fargene og kontrasten er god, trekker opp.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Megapiksler
20,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3,7
Bilder/sekund
8,0
Maks ISO
25.600