Samsung NX210

Samsung er det kameraet i testen som har flest piksler, og det kan ses. Detaljgjengivelsen er ganske enkelt en klasse over de andre.

#Kamera #Samsung
8.4

Samsung NX210 er egentlig identisk med forgjengeren NX200 med den ene forskjellen at det nå er integrert wi-fi. Allikevel har prisen gått litt ned. Kameraet er glatt og kantete å holde rundt, men til gjengjeld er brukersnittet virkelig godt. Menysystemet er enkelt, oversiktlig og grafisk flott, og det er direkte tilgang til de mest brukte funksjonene via Fn-knappen. Det beste er likevel i-Function-systemet. Her trykker man på en egen knapp på objektivet, og så kan man justere en sentral innstilling som f.eks. ISO eller eksponeringskompensasjon med fokusringen. Det virker glimrende. Kameraets wi-fi-funksjon er enkel og mer uproblematisk å sette opp enn hos Sony. Man kan overføre bilder til en smarttelefon og fjernstyre kameraet fra telefonen. Dessuten er det mulig å se kameraets søkerbilde på telefonskjermen og utløse kameraet. NX210 er sammen med Sonys testens største, men fortsatt ganske kompakt. Zoomobjektivet på 18-55 mm er det suverent største i testen. Det gjør alt i alt Samsung til testens største pakke. På den bakgrunnen kunne man godt ha ønsket seg en innebygd blits, men den følger med i løsvekt.

Høyeste oppløsning

Samsung er det kameraet i testen som har flest piksler, og det kan ses. Detaljgjengivelsen er ganske enkelt en klasse over de andre. Zoomobjektivet på 18-55 mm er knivskarpt i midten, men kantskarpheten blir først god ved nedblending. Eksponeringen er sikker. Støy er fornuftig under kontroll ved høyeste og laveste ISO, mens kameraet ved ISO 800-3200 scorer lavest. Liker man varme farger, vil man kunne like Samsung, men prisen for det er at kameraet også har problemer med å gjengi sarte, blå nyanser i naturen. Man må altså være ganske fortrolig med kameraet for å få den optimale bildekvaliteten ut av Samsung NX210. Det finnes inntil videre seks objektiver, som til sammen dekker de mest brukte brennviddene. Gå for dem med innebygd bildestabilisering, også kalt OIS, samt den smarte i-Funksjonen som for eksempel kitobjektivet på 18-55 mm.

Konklusjon

Særlig med et objektiv med bildestabilisering og i-Funksjon gir koreanerne japanerne kamp til streken. Fargegjengivelsen i NX210 er likevel ikke optimal.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Megapiksler
20
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3,1
Bilder/sekund
8,3
Maks ISO
12800