Samsung NX300

Samsung har en stor, berøringsfølsom skjerm på hele 3,3 tommer. Den kan vippe fra loddrett opp til 45 grader ned.

#Kamera #Samsung
8.1

Samsung har en stor, berøringsfølsom skjerm på hele 3,3 tommer. Den kan vippe fra loddrett opp til 45 grader ned. Innstillingene på skjermen er logiske og tydelige, men ikke spesielt raske å jobbe med. Det er nok Samsung klar over, for det er heldigvis direkteknapper til mange av de viktigste funksjonene. Spesielt godt kjører det hvis du bruker et objektiv med i-Function. Det er en liten knapp på optikken, som du kan stille inn til å styre ISO, eksponeringskompensasjon eller hvitbalanse, som så justeres via et rullehjul oppe på kameraet.
Når det er sagt, opplevde vi ofte kameraet mer som en motspiller enn en medspiller. Det er bare litt mindre og lettere enn speilrefleks og har allikevel hverken søker eller innebygd blits. Den følger med løst. Da det ikke er søker, kan det være vanskelig å jobbe med motiver i solskinn på grunn av reflekser i skjermen. NX300 lades opp med en spesiell lader, lik den som er på smart-
telefoner fra Samsung, men de ligger i front når det gjelder wi-fi. Det har NFC-teknologien, så man bare trenger å plassere to enheter tett på hverandre for å oppnå en trådløs forbindelse, og da virker NX300 med den raske dual-band-forbindelsen. I tillegg til bildeoverføring og fjernstyring har kameraet en Direct Link-knapp, slik at det er enkelt å overføre et bilde til en smart-tv eller en smarttelefon.

Tiltalende farger

Med sine 20,0 megapiksler har Samsung en flott detaljgjengivelse. Forøvrig overrasker NX300 oss ved å ligge høyt i målingene våre på bildestøy, i praksis virker nemlig ikke korn påfallende i bildene. Fargegjengivelsen byr på varme toner, noe som kan gå ut over naturbilder, men den gir ofte litt flottere hudtoner i vanskelig lys. Eksponeringen treffer fornuftig, men uten å konkurrere med Nikon D7100. Men tross sensorens fine oppløsning utmerker bildene seg ikke for alvor i forhold til de sterkeste konkurrentene. Kit­objektivet er til gjengjeldgodt, og autofokus er rask og presis for et kamera av denne typen, så lenge man kjører med ett enkelt fokuspunkt. Velger man kontinuerlig autofokus og lar kameraet velge fokuspunkt, går det lett galt. Prisen gjelder kameraet med den testede kitoptikken på 18-55 mm med den smarte i-Fn-knappen pluss fullversjon av Lightroom. Kameraet fås ikke som hus alene.

Konklusjon

NX300 byr på en flott detaljgjengivelse, men man kan få bedre bildekvalitet til samme pris. Kameraet er tregt å bruke, mens wi-fi fungerer bra.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Megapiksler
20,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3,3
Bilder/sekund
30
Maks ISO
25.600