Samsung WB250F

Her får man et kompakt kamera med innebygd wi-fi. Det har hele 18x optisk zoom under panseret og kan slå i bordet med gjennomtenkte programmer som bringer frem fotogleden.

#Kamera #Samsung
8.6

Testkameraet tilhører andre generasjon av Samsungs WB-serie. En serie som utmerket kan gå hen og bli en suksess i kategorien feriekameraer. WB250F veier bare 184 gram, allikevel har Samsung klart å proppe hele 18x optisk zoom inn i det lille kameraet, og det tilsvarer en brennvidde på 24-432 mm. Zoomen er til og med ganske rask, da den bruker 2,5 sekunder på å gå fra 24 mm vidvinkel til 432 mm tele.
Det er innebygd wi-fi, og det er lett å koble kameraet til et trådløst nettverk. Trykker man på knappen Direct Link øverst, kan man overføre bilder direkte til en smarttelefon, og installerer man appen Samsung Remote Viewfinder kan man også bruke telefonen som fjernutløser. Man kan automatisk få overført bilder til skyen, og da får man en automatisk backup, og man man også raskt laste opp bilder eller video til tjenester som YouTube eller Facebook.

God til gruppeportretter

WB250F har et fint og nytenkende program ved navn Best Face, som man velger på øverste programhjul. Programmet er godt egnet til gruppe-
portretter, da kameraet tar fem bilder på rad, og deretter kan man med få trykk på den berøringsfølsomme skjermen velge hvilket av de fem ansiktene av hver person man vil bruke på det ferdige portrettet. Her kan man også selv velge fokuspunkt og utløse med et trykk.
Kameraet tar seks bilder i sekundet ved
høyeste oppløsning, men her lyktes det dessverre sjelden autofokus å få samtlige bilder skarpe. Det er mange hel- og halvautomatiske muligheter, men man kan ikke knipse i raw.
Bildekvaliteten er ganske fin når man sammenligner med andre kameraer i denne klassen. Opp til ISO 800 er bildene skarpe og fargene klare. Kontrasten er godkjent, og det er fin skarphet i hele bildeflaten ved alle blendertrinn. Dessverre tar støyreduksjonen alt for hardt i fra ISO 1600, noe som koster både skarphet og detaljgrad i testbildene våre.

Konklusjon

Dette er et opplagt feriekamera, takket være 18x optisk zoom samt den høye graden av brukervennlighet. Kameraet byr på mye fotoglede, samtidig som innebygd wi-fi gjør det lett å dele bilder med venner og familie. Bildekvaliteten er svært fornuftig så lenge man holder seg under ISO 1600. Her får man virkelig mye kamera for pengene sine.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Megapiksler
14
Brennviddeforl./optisk zoom
18x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
26
Maks ISO
3200