Sigma DP2 Merrill

Sigma DP2 Merrill er en redesignet utgave av DP2 fra 2009. I den nye utgaven har objektivet hatt flyttedag, så nå sitter det til venstre på kameraet, og det gir bedre ergonomi.

#Kamera #Sigma
6.8

Sigma DP2 Merrill er en redesignet utgave av DP2 fra 2009. I den nye utgaven har objektivet hatt flyttedag, så nå sitter det til venstre på kameraet, og det gir bedre ergonomi. Sensoren, som er av typen Foveon X3 Direct, er også ny. Men på grunn av måten de forskjellige pikslene er organisert på, hevder Sigma at oppløsningen egentlig tilsvarer 46,0 megapiksler. Det er i hvert fall sikkert at bilder tatt ved ISO 100 og ISO 200 med DP2 Merrill byr på langt flere detaljer og en bedre skarphet enn hos konkurrentene i testen. Den manuelle fokusringen stiller raskt skarpt. Objektivet har fast brennvidde, som tilsvarer 46 mm, noe som er problematisk, da denne brennvidden stort sett bare egner seg til portretter. DP2 Merrill har uansett andre og langt mer fatale problemer. Fra ISO 400 dukker støyen tydelig opp, og fra ISO 1600 blir fargene utvasket. Verst ser det ut med eksponeringen, da kameraet konsekvent overbelyser to blendere. Det lærer man å kompensere for, men skjermen blir nesten svart når man under-eksponerer de to blenderne, som det krever, før bildene blir godt belyste. Det krever kort sagt en svært rutinert – og heldig – fotograf, hvis du skal ha med flotte bilder hjem. Det er ingen innebygd blits, og video tas opp i 640 x 480 piksler, noe som er håpløst foreldet.

Konklusjon

DP2 Merrill tar detaljrike bilder ved lav ISO. Problemene melder seg med støy ved ISO 400, overeksponering samt en for mørk skjerm.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma
Megapiksler
15,4
Brennviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
4
Maks ISO
6400