Sony A6000

Alpha6000 måtte tilpasses først, men deretter ble vi svært glade i det. Bildekvaliteten er veldig god, det er kompakt og optikken er god.

av Utstyrsguiden #Kamera #Sony
8.7

Sony har gått bort fra NEX-betegnelsen på systemkameraene sine og Alpha6000 er en oppdatert utgave av NEX-6 fra 2012. Kameraet er klassens minste og det føles også slik. Ikke minst takket være et 1,7 cm dypt håndgrep har man likevel et godt grep rundt kameraet og skjermen kan dras ut og vippes fra 45 grader ned til loddrett opp. Litt overraskende er søkerens oppløsning redusert fra 2,4 millioner punkter i NEX-6 til 1,4 millioner i avløseren, men søkerbildet fremstår likevel lyst og stort. Kameraets hybride autofokussystem måler både kontrastbasert og fasedetekterende i opp til 179 punkter som dekker nærmest hele bildeflaten. Noe som også er viktig er at autofokusen reagerer raskt og nøyaktig på motiver i bevegelse og vårt ønske er at det hadde vært enklere å velge et fokuspunkt manuelt.
Menysystemet er betydelig forbedret i forhold til de første NEX-modellene og det er fire programmérbare knapper, hvor to av de kan tildeles 43 forskjellige funksjoner. Alpha6000 er et kamera som egner seg bedre for entusiasten enn til en nybegynner. Funksjonene kan nemlig skreddersys ned til minste detalj så knappene kommer til å representere de funksjonene du bruker mest. Batteriet har blitt gitt en flott holdbarhet, og det gjør at vi glemmer at skjermen er svært mørk. Øker du lysstyrken faller holdbarheten så mye at du bør ha med to batterier på en lengre tur.

God zoom

Sonys kitoptikk med motorzoom er kompakt og knivskarp. Lukket måler den bare 3,1 cm og passer godt til det diskrete kameraet. Zoomområdet tilsvarer 24-75 mm, og det er virkelig nyttig i mange sammenhenger at det er mer vidvinkel enn de normale 27 mm hos konkurrentene. Oppløsningen på 24,0 megapiksler sikrer en høy detaljgjengivelse, og korn er under god kontroll. Fargegjengivelsen er nøytral og grenser til det kjedelige i standardinnstillingen. Øker du fargemetningen med Vivid blir de fleste motivene mye finere og i motsetning til mange konkurrenter skjer det uten at bildet får fargeskjær. Den innebygde blitsen sitter litt feilplassert i henhold til bildeomkretsen, noe som gir slagskygger. Blitseksponeringen er ikke helt sikker. Til gjengjeld er det et godt panoramaprogram og kameraet tar 11 bilder per sekund, det er fint for sport.

Conclusion

Alpha6000 måtte tilpasses først, men deretter ble vi svært glade i det. Bildekvaliteten er veldig god, det er kompakt og optikken er god.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
24,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
11,0
Maks ISO
25.600