Sony A9 II

Opp mot et stort idrettsår med fotball-EM i OL er det tradisjoner for at de store kameraprodusentene lanserer de ypperste sportskameraene sine, og Sony stiller med A9 II.

av Utstyrsguiden #Kamera #Sony
9.1

Opp mot et stort idrettsår med fotball-EM i OL er det tradisjoner for at de store kameraprodusentene lanserer de ypperste sportskameraene sine, og Sony stiller med A9 II. Fullformatkameraet har en forrykende opptakshastighet på 20 bilder i sekundet med fullt autofokus. Man slipper i tillegg at søkeren blir svart mellom hvert bilde. I stedet ser man et konstant live-bilde, og der må alle konkurrentene melde pass.

Autofokuseringen er også i særklasse. Uansett, om vi fotograferte fotball, skiløp eller ishockey, var feilandelen veldig liten, og kameraet har fremragende øye- og ansiktsfokus. Vi tok 3013 bilder under en heseblesende ishockeykamp, og stort sett alle bildene ble skarpe. Autofokus tok øyeblikkelig tak i motivet og lot seg ikke riste av. Tross de mange bildene var det fortsatt igjen 49 prosent strøm på batteriet. Dette er svært viktige faktorer for en kravstor actionfotograf.

Vi er liker det dypere grepet sammenlignet med A9 svært godt, og det er bra at knappene føles mer presise og at eksponeringskompensasjonen nå er låsbar. Til actionbilder er de egne innstillingshjulene for serieopptak og fokustype til stor hjelp. Vi kunne lett betjene knappene med venstre hånd uten å ta øyet bort fra søkeren. Værforseglingen er også forbedret i sammenlignet med A9, og A9 II føles bunnsolid.

Som forventet holder bildekvaliteten høy klasse, og støy blir håndtert veldig godt på opptil ISO 25 600. Speilløse A9 II er betydelig mindre enn konkurrentene Nikon D5 og Canon EOS-1D X Mark II, som veier det dobbelte.

Dessverre har ikke søkeren samme høye oppløsning som i A7R IV. Ellers er skjermen liten, og den ga oss ikke alltid et rettvisende bilde når det gjelder eksponering. Oppgraderingene sammenlignet med forgjengeren er ikke mange, så det eldre A9 med samme oppløsning, topphastighet og sikker autofokusering frister fortsatt med en pris på under 40 000 kroner.

Conclusion

A9 II er noe av det mest fascinerende vi har fotografert med på lenge. Uansett om vi knipset fotball, skiløp eller ishockey, var feilandelen svært liten. Autofokus hektet seg øjeblikkelig fast på motivet og lot seg ikke riste av. Et suverent actionkamera som konkurrentene bør frykte.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
24,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,0x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
20
Maks ISO
204.800