Sony Alpha NEX-3N

NEX-3N glimrer ved å være ytterst kompakt tross sin store APS-C-sensor, og ergonomien er godkjent takket være store grep både foran og bak på kameraet.

#Kamera #Sony
8.4

Kjøper du objektivet til NEX-3N løst, koster det 2590 kroner, og det gjør settet til et ekstra godt tilbud, siden man da får huset for rundt 200 kroner. Sony har nemlig valgt å levere 3N med den glimrende optikken med motor og en brennvidde på 16-50 mm, som lukket og avslått måler bare 3,5 cm, og det gjør den til testens minste. Allikevel går den helt ut på 24 mm vidvinkel og leverer fine 75 mm i teleområdet. I tillegg er den knivskarp, har bildestablisering og balanserer perfekt på det lille NEX-3N. Der Nikon og Samsung har valgt å legge sine billige optikker i settene, har Sony valgt å hoppe over sitt ikke spesielt gode objektiv på 18-55 mm, og gi deg den optimale optikken med dette kameraet.
NEX-3N glimrer ved å være ytterst kompakt tross sin store APS-C-sensor, og ergonomien er godkjent takket være store grep både foran og bak på kameraet. Det er innebygd blits like over den optiske aksen, så du får færrest mulig skygger, og fordi objektivet sitter helt ute i den ene siden, balanserer kameraet spesielt godt ved fotografering i høydeformat. Til gjengjeld savner vi en tilbehørssko til f.eks. en løs blits. Enda et pluss er at skjermen kan vippes 180 grader opp, så du kan bruke den til selvportretter. Dessverre vipper den ikke nedover. Kameraets store svakhet er brukersnittet, mens skjermen er testens desidert mørkeste. Lysstyrken kan allikevel justeres en del opp i menyen, og det bør du absolutt gjøre, selv om det nesten halverer batteriholdbarheten. Menyen virker, men den er langsom å arbeide med og er ikke spesielt intuitiv. Heldigvis har kameraet direkte tilgang til ISO og eksponeringskompensasjon ved hjelp av knapper.

Fin fargegjengivelse

Her får du glimrende bilder med fin fargegjengivelse og høy skarphet. Kameraet håndterer kontraster fint, og optikken er skarp ut i hjørnene, og den viser hverken fortegning eller vignettering. Støy er under kontroll, og over ISO 6400 har Sony testens laveste støymålinger.
De automatiske funksjonene har tendens til
å undereksponere bilder med høy kontrast,
så man bør derfor bruke knappen til ekspo-
neringskompensasjon.
NEX-3N fås i svart eller hvit. Systemet er godt utbygd med flere kameraer helt opp til det profesjonelle NEX-7, og det er 15 objektiver i alt.

Konklusjon

Den største svakheten er brukersnittet. Men når man justerer skjermens lysstyrke og holder øye med eksponeringen, fås fine bilder til en god pris.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
16,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
4,0
Maks ISO
16.000