Sony Alpha NEX-6

NEX-6 har testens største pikselstørrelse og mindre bildestøy enn noe annet kamera i testen.

#Kamera #Sony
8.6

Vi ville teste NEX-5R, men rakk ikke å få det med. Derfor er NEX-6 testens eneste kamera med
innebygd elektronisk søker, men det tar ikke mer plass enn de andre. Prisforskjellen på de to modellene er 1000 kroner. Kameraets søker er høyst velfungerende og viser i likhet med skjermen bildet akkurat slik det blir. Skjermen er fleksibel, og det er praktisk. I tillegg er det innebygd blits. Spesielt med Sonys nye objektiv på 16-50 mm med motorzoom er kameraet svært diskret og langt mer kompakt enn speilrefleks. Kameraet reagerer lynraskt og presist på utløseren, og selv om de velplasserte knappene er små, kan man bruke dem mens man har kameraet til øyet. Kameraets store svakhet er det ulogiske menysystemet, men vi liker den sølvfargede innstillingsknappen under kommandohjulet, der man kan velge lukkertid og blender så de passer motivet optimalt. NEX-6 har innebygd wi-fi, som gjør det mulig å overføre bildene sine til en smarttelefon og så legge dem opp på f.eks. Facebook. Oppsettet er enkelt, og krever bare en gratis app til telefonen. Med en annen app kan kameraet også fjernstyres fra en smarttelefon.

Flotte detaljer

NEX-6 har testens største pikselstørrelse og mindre bildestøy enn noe annet kamera i testen. Detaljgjengivelsen er blant testens beste. Fargegjengivelsen er tiltalende med litt varme farger, og kontrasten styres glimrende. Sonys nye 16-50 mm-objektiv fortegner litt, men det kan kameraet kompensere for, og det tegner særdeles skarpt. Det svakeste punktet innen bildekvalitet er eksponeringen, men den justeres lett på et hjul bak på kameraet og sjekkes i den elektroniske søkeren. Kameraet fremstår som et halvprofesjonelt reportasjekamera, som ligger rett under toppmodellen NEX-7. For øvrig har Sony NEX-modeller med objektiv ned til 3195 kroner. NEX-6 setter likevel de andre kameraene i testen godt i perspektiv. Er prisen uten betydning, gjør den elektroniske søkeren, raske reaksjonstider og en fin bildekvalitet kameraet til et godt valg for entusiasten.

Konklusjon

Høy bildekvalitet og kameraets hurtighet gjør NEX-6 til et godt valg, selv om det er testens dyreste modell. Den elektroniske søkeren er også gull verdt.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
16
Brennviddeforl./optisk zoom
15x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
25600