Sony Alpha6400

I Sonys nye kompakte systemkamera har autofokus fått en stor oppgradering. Når kameraet er returnert, er det særlig én funksjon kommer vi til å savne.

av Utstyrsguiden #Kamera #Sony
8.8

Sony Alpha6400 har fått et nytt og forrykende autofokussystem. Det går lynraskt og holder veldig godt følge med motiver i bevegelse. Da vi tok serier av biler i fart med den nyeste modellen av Sonys speilløse systemkameraer med APS-C-brikke, ble stort sett alle bildene skarpe. Her kan man virkelig merke hvordan de 425 fokuspunktene som dekker nesten hele bildeflaten hjelper godt til.
Det som imidlertid for alvor begeistrer, er den nye Real-time Eye AF-funksjonen. Den fanger et øye lynraskt – også i utfordrende lys og selv om personen beveger seg. Med en knapp kan man også bytte mellom om fokus skal ligge på høyre eller venstre øye. På tidligere modeller måtte man programmere en knapp til øyefokus, men nå skjer det så fort man trykker utløserknappen halvveis ned. Funksjonen er noe vi nødig vil unnvære igjen.
På funksjonsfronten legger kameraet seg rett under toppmodellen Alpha6500, som også har 24,0 megapiksler, men ikke det nye autofokussystemet. Alpha6400 kan ta 11,0 bilder i sekundet. Da vi tok bildeserier med et raskt SD-kort, kunne vi ta 40 jpeg- og raw-bilder i beste oppløsning før bufferen var full. Det er akseptabelt i denne klassen – selv om det er under halvparten av det Alpha6500 klarer.
Den elektroniske OLED-søkeren er stor og klar med god oppdateringshastighet. Skjermen på 3,0 tommer er både fleksibel og berøringsfølsom, så du kan for eksempel legge fokus og utløse kameraet fra den. Den gjengir motivene realistisk.
Sammenlignet med storebroren savner vi innebygd bildestabilisering som kan brukes med f.eks. eldre objektiver. Imidlertid er det stabilisering i flere Sony-objektiver – også i settobjektivet på 16–50 mm.

Conclusion

Avansert, lynraskt og nøyaktig autofokus med virkelig anvendelig øye-
gjenkjenning. Kameraet er værtettet og ligger godt i hånden.

Vi savner innebygd bildestabilisering. Kameraet er bare ca. 2000 kroner billigere enn det mer profesjonelle Alpha6500 med større buffer og bildestabilisering.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
11
Maks ISO
102.400