Sony Alpha7 III

Ny Sony Alpha III er et mageslag for konkurrentene, som fortsatt ikke har systemkameraer med fullformat. Kvaliteten er høy, men når det gjelder pris, er Sony sin egen fiende.

#Kamera #Sony
9.1

Sony Alpha7 III er den nye grunnmodellen, men ikke misforstå det. Den er kanskje ikke så rask som Alpha9, og har ikke så ekstrem oppløsning som Alpha7R III, men ut over dette henger den ikke etter. Den nye, bakbelyste fullformatbrikken på 24,0 megapiksler er herlig og har et stort dynamisk område når man vil raw-konvertere. Kameraet har den samme gode designen som Alpha9, med stort grep og styrespak for blant annet å legge fokus nøyaktig med de 693 fasedetekterende fokuspunktene som dekker hele 93 prosent av bildeflaten. Du kan brukertilpasse autofokus på detaljnivå og ta serier på 10,0 bilder i sekundet. Vi opplever søkeren som en av de hittil beste av denne typen. Den er stor og gjengir lys og farger nøyaktig, og du kan tilpasse den til å vise de opplysningene du vil ha. Dessverre er skjermen fortsatt bare på 3,0 tommer, men du kan vri den, og den er berøringsfølsom, om enn med begrensninger for hva du kan justere der. Batterikapasiteten er økt med over 100 prosent sammenlignet med forgjengerens 710 eksponeringer. Imidlertid er lader tilbehør, så du må lade direkte i kameraet. Med sine godt plasserte knapper og hjul samt gode menyer går det raskt og presist å jobbe med Sony Alpha7 III.
Eksponeringen er sikker, og detaljnivået er svært godt på lave ISO-verdier, faktisk synlig bedre enn på forgjengeren og nesten på nivå med Alpha7R III og Nikon D850. Først på ISO 51 200 blir støy godt synlig, mens de to høyere ISO-trinnene er anvendelige når det kniper. Selv om
kameraet er imponerende, er prisen i overkant høy. Alpha7 II koster rundt halvparten, og Alpha7R II med 42,2 megapiksler kan bli ditt for 22 994 kroner.

Konklusjon

Betjening, hastighet, autofokus og bildekvalitet gjør Alpha7 III til et fullblods profesjonelt kamera som bør få konkurrentene til å skjelve i buksene.

Neste gang ønsker vi oss en skjerm på 3,2 tommer med flere berøringsfølsomme funksjoner. Vi skulle også gjerne ha sett at en batterilader fulgte med kameraet.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,0x
LCD-skjerm
3”
Bilder/sekund
10
Maks ISO
205