Sony Alpha77

Alpha77 har en skjerm som er hengslet i bunn, og den kan dreies og vippes i alle retninger. Kameraet har innebygd gps og kan ta panoramabilder og 3-d.

#Kamera #Sony
8.7

Denne modellen er på mange måter en billigere APS-C-version av Sonys full-frame-kamera Alpha99, da det er snakk om en noenlunde identisk design. Det har Sonys egne SLT-konstruksjon, hvor den optiske prismesøkeren er erstattet av et halvgjennomsiktig speil og en elektronisk søker. Det manglende speilet gjør, at den fasedetekterende autofokusen fungerer hele tiden, og det er en fordel både ved rask kontinuerlig fotografering og under videoopptak. Ulempene i forhold til et normalt speilrefleks er at du ikke har et helt rent optisk søkerbilde. Dessuten må lyset deles mellom bildebrikken og autofokussensoren, så de får henholdsvis 30 og 70 prosent mindre lys å arbeide med i forhold til et normalt speilrefleks. I praksis har dette forholdet imidlertid ikke de store konsekvensene for verken bildekvaliteten eller autofokus.
Alpha77 har en skjerm som er hengslet i bunn, og den kan dreies og vippes i alle retninger. Kameraet har innebygd gps og kan ta panoramabilder og 3-d. På grunn av sin alder på to år er det fremdeles utstyrt med Sonys gamle blitssko og krever derfor adapter hvis det brukes med Sonys nye blits. Menysystemet er stort sett velfungerende, men det er tungvint at man må programmere kameraet for å skifte mellom å se bilder og videoklipp. Alpha77 er unikt å jobbe med, fordi det forener speilrefleksenes pondus, ergonomi og fokushastighet med fordelene ved elektronisk søker og mulighet for mye raskere seriefotografering. Tar du mellom åtte og 12 bilder per sekund, foregår det imidlertid uten live view-funksjonen.

Kameraet stiller krav

Jpeg-bilder kan justeres på alle parametre. Som utgangspunkt er bildene litt mørke med svake farger. Det er fint til bildebehandling, men skal bildene brukes rett ut av kameraet, er det nødvendig å øke fargemetningen og sikre at det tilføres rett mengde eksponeringskompensasjon. Vi fikk færre skarpe bilder med hjem enn med Nikon D7100, noe som blant annet skyldes færre fokuspunkter, så man må være ekstra oppmerksom på at fokuseringen ligger presist. Men hvis man treffer korrekt, gir bildene en flott detaljgjengivelse. Når karakteren for bildekvalitet ikke er helt på topp, skyldes det at Sony står svakest i testfeltet når det kommer til farger og støy.

Konklusjon

Alpha77 krever sin fotograf, da man må holde godt øye med eksponeringen, men til gjengjeld er det et godt og raskt kamera å arbeide med.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
12
Maks ISO
16000