anm_sonyA7Riii_01

Sony Alpha7R III

Tredje versjon av Sony Alpha7R er gjort enda bedre med enkle midler, men prisen har ikke steget. Fullformat-kameraet har for eksempel mye høyere hastighet.

#Kamera #Sony
9.1

Sony Alpha7R III er rett og slett et fantastisk fullformatkamera. For det første har den nye modellen fått den samme lille styrespaken på baksiden som den Alpha9 har. Dette gjør det herlig enkelt og nøyaktig å plassere fokuspunktene.
Brukervennligheten har fått et løft, for det er blitt lettere å arbeide med menyen. Det større batteriet har høyere kapasitet og gir kameraet et litt mer omfangsrikt, og dermed bedre, håndgrep. Til slutt har den nye skjermen høyere oppløsning med mulighet for berøringsfølsom betjening.
Topphastigheten er nå oppe på hele ti bilder i sekundet, noe som er bedre enn de nærmeste konkurrentene fra Canon og Nikon. Vi opplevde også autofokus som vesentlig forbedret. De 425 fokuspunktene er nøyaktige og raske. Alpha7R III har også fått funksjonen Pixel Shift. Da tar kameraet fire bilder med minimal forskyvning av bildebrikken og setter dem sammen til et bilde med enda flere detaljer. I motsetning til Olympus og Pentax blir dessverre ikke bildene satt sammen i kameraet. De blir lagret i råformat på minnekortet, og så må du sette dem sammen i Sony-programmet Imaging Edge. Forbedringen er synlig, men marginal – og spørsmålet er hvor mange som gidder å fikle med funksjonen når de 42,2 megapikslene til bildebrikken allerede leverer ekstreme detaljer. Nok til for eksempel å nyte store utskrifter som A3+.
Bildebrikken er identisk med den som sitter i Sony Alpha7R II, og den gjør det fremragende. Du får fantastisk detaljgjengivelse, og kameraet dekker et dynamisk område på nivå med de aller beste konkurrentene. Maks ISO-verdi er 102 400, men for å beholde toppkvalitet må du holde deg på 12 800 og under.

Konklusjon

Bildekvaliteten er fortsatt skyhøy, og det er bra med den høyere hastigheten. Bedre brukervennlighet gjør også fotogleden enorm.
Neste gang vil vi gjerne ha en skjerm på 3,2 tommer, for eksempel som på det mindre og billigere Nikon D5600.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
42
Brennviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
102400