Sony Cyber-shot DSC-HX300

HX300 ligger svært godt mellom hendene, og det er godt utstyrt med knapper, noe som trekker opp karakteren for brukervennlighet, men det har testens dårligst strukturerte menysystem, og det trekker ned.

#Kamera #Sony
8.5

Her har vi testens største og nest tyngste kamera. HX300 ligger svært godt mellom hendene, og det er godt utstyrt med knapper, noe som trekker opp karakteren for brukervennlighet, men det har testens dårligst strukturerte menysystem, og det trekker ned. Kameraet starter opp på 2,1 sekund. Skjermen er god og kan vippe fra loddrett opp til 45 grader ned. Søkeren er av den bedre typen med god oppløsning og rask oppdatering. Skjerm og søker er likevel litt matte i fargene. Zeiss-objektivet bruker 2,6 sekunder på å kjøre mellom utgangspunktene. På mellominnstillingene kan det være vanskelig å treffe det ønskede utsnittet presist, men objektivet er godt skarpt over hele zoomområdet. Vignettering og fortegning ses ikke. Støttet opp av sensorens høye oppløsning får man under gode lysforhold flotte bilder. Det burde likevel følge med en motlysblender. Bildestøy er under kontroll til ISO 400. Stort høyere bør man ikke gå, fordi støyen da blir tydelig. Vår måling på ISO 12 800 er flott, men faktisk kan ikke verdien 12 800 velges. Den finnes bare i en motivautomatikk. De to høyeste verdiene er skapt ved å ta henholdsvis tre og fem bilder og blande dem til et enkelt bilde med masse støyreduksjon. De høyeste verdiene kan altså ikke brukes på motiver i bevegelse.

Konklusjon

Sony har kuttet et par hjørner på f.eks. ISO-funksjonen for å lage et godt kamera med utrolig zoomstyrke og fin pris og bildekvalitet. Det har lykkes.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
20,2
Brennviddeforl./optisk zoom
50x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
12800