Sony Cyber-shot DSC-RX100

Testens minste kamera er sammen med COOLPIX A de som kan ligge i en jakkelomme. Samtidig har det også den største lysstyrken på F1.8 og den høyeste oppløsningen på 20,0 megapiksler.

#Kamera #Sony
8.7

Testens minste kamera er sammen med COOLPIX A de som kan ligge i en jakkelomme. Samtidig har det også den største lysstyrken på F1.8 og den høyeste oppløsningen på 20,0 megapiksler. Bildebrikken er derimot den minste i testen med 13,2 x 8,8 mm. Allikevel dukker støy først for alvor opp fra ISO 3200, mens detaljgjengivelsen er på nivå med Canon, Leica og
Nikon, som alle har en lavere oppløsning, men en større sensor. Ergonomisk ligger kameraet litt ustabilt i hånden, men det er den prisen man må betale for den kompakte og strømlinjeformede designen. RX100 har 3,6x optisk zoom, som tilsvarer 28-100 mm, og Sony hevder at man kan ta ti bilder i sekundet, men i praksis kom vi aldri over syv. Samtidig må det sies at kameraets kontrastbaserte autofokus har problemer med å stille skarpt på gjenstander som beveger seg. RX100 har testens
suverent skarpeste skjerm, og det er logisk, da oppløsningen er på 1 228 800 punkter. Bilde-kvaliteten er preget av mettede farger, der kontrasten er litt for markant i motlys. Den fremste kontrollringen er en teknisk genistrek, da man alt etter humør kan innstille blender, lukkertid og zoom. Videokvaliteten er testens beste, men videoknappen er plassert der hvor man hviler fingrene. Vi savner også en innebygd søker.

Konklusjon

Testens minste kamera har den største lysstyrken og beste skjermen. Fargene er mettede. Vi savner bedre ergonomi og innebygd søker.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
20
Brennviddeforl./optisk zoom
3,6x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
25600